A NEMZETI KULTURÁLIS ALAPPROGRAM PÁLYÁZATI FELHĺVÁSAI A 2002. ÉVRE

ÉPĺTŐMŰVÉSZETI SZAKMAI KOLLÉGIUM
Az Építőművészeti Szakmai Kollégium pályázatot hirdet a 2002. január és 2002. december közötti időszakra a magyar építőművészet szakmai programjainak és eseményeinek támogatására, eredményeinek és értékeinek népszerűsítésére.

ÉPĺTŐMŰVÉSZETI SZAKMAI KOLLÉGIUM

Az Építőművészeti Szakmai Kollégium pályázatot hirdet a 2002. január és 2002. december közötti időszakra a magyar építőművészet szakmai programjainak és eseményeinek támogatására, eredményeinek és értékeinek népszerűsítésére.

A kollégium kiemelt figyelmet fordít:

- a határon túli magyar kultúra támogatására,

- a pályakezdő fiatalok pályázataira.Pályázni az alábbi témakörökben lehet:

1. Építészeti értékek megismertetését célzó kiadványok, szakkönyvek, építészeti katalógusok megjelentetésére hagyományos, illetve digitális adathordozón. Pályázni az elkészült kézirattal és nyomdai árajánlattal, digitális kiadványok esetén forgatókönyvvel és a digitalizálás költségeinek feltüntetésével lehet. A támogatás a költségek 50%-ára kérhető.

24/12

2. Alkotói támogatás

- a kortárs magyar építőművészet jelenének és közel múltjának monografikus feldolgozásához,

- építészeti kritikai tanulmányok megírásához,

- a felsőfokú építészeti oktatás színvonalának emelését szolgáló szakirodalom elkészítéséhez,

- külföldön élt és ma is élő híres magyar építészek életrajzának megírásához.A pályázónak csatolnia kell megírandó munkájának részletes szinopszisát. A kollégium az elfogadott szinopszisok benyújtóinak a vállalt téma megírásához legfeljebb 8 hónapos időtartamra, havi 60.000,-Ft-os alkotói támogatást biztosít. A pályázóknak a munka végeztével a kézirat egy példányát be kell nyújtania.

Alkotói támogatásra csak magánszemélyek pályázhatnak. A támogatás utalása a pályázó által felkért jogi státusszal rendelkező pénzügyi lebonyolítón keresztül történik.

24/02

3. 2002. január 1. és 2002. december 31-e közötti időszakban nemzetközi hírű építészek, építésztanárok vezetésével Magyarországon és/vagy külföldön tartandó mesterkurzusok, szakmai továbbképzések támogatására.

- Pályázhatnak magánszemélyek külföldi kurzusokon való részvételre, részvételi díjra, előadásokhoz felhasználni kívánt anyagköltségre, utazási és szállás költségre. Mellékelni kell a résztvevő építész hivatalos meghívó levelének ill. jelentkezési lapjának másolatát.

- Belföldi kurzusok megtartására a rendező szerv pályázhat a meghívott előadók tiszteletdíjára, terembérleti díjra, hangosításra és tolmácsolásra. A pályázathoz mellékelni kell a meghívott külföldi előadó részvételének elfogadó nyilatkozatát.

24/04

4. 2002. január 1. és 2002. december 31-e közötti időszakban tartandó hazai és nemzetközi építészeti konferenciák, rendezvények támogatására.

- Külföldi rendezvényeken való részvételre pályázhatnak magánszemélyek részvételi díjra, szállás és utazási költségre.

- Hazai konferenciák esetén a rendezőszerv nyújthat be pályázatot előadói tisztelet díjakra és azok járulékaira.

24/07

A könyvkiadásra pályázóknak igazolniuk kell, hogy a jogszabályban előírt kötelespéldány-benyújtási kötelezettségüket a tárgyévben és a megelőző két naptári évben minden kiadványuk vonatkozásában az Országos Széchenyi Könyvtár felé teljesítették. Az igazolást a Könyvtár Kötelespéldány Osztályától (1827 Budapest, Budavári palota F épület, 302. Szoba) kell kérni, és a pályázathoz csatolni. Ez a kötelezettség a határon túli pályázókra nem vonatkozik.

Beadási határnap: 2002. január 15.

Építőművészeti

Szakmai Kollégium

SZĺNHÁZI SZAKMAI

KOLLÉGIUM

A Színházi Szakmai Kollégium pályázatot hirdet szabadtéri nyári játékok támogatására.

Pályázhatnak azok a jogi személyek és jogi személyiség nélküli nem rendelkező gazdasági társaságok, amelyek 2002 nyarán szabadtéri színházi előadásokat kívánnak rendezni.

A kollégium előnyben részesíti:

- a magyar szerzők műveit, különös tekintettel az ősbemutatókra,

- a Kossuth Lajos születésének 200 éves jubileumával kapcsolatos terveket,

- a klasszikus művek színpadra állítását, a gyermekek és az ifjúság művelődését, valamint a határon túli magyar kultúra támogatását szolgáló programokat.

A pályázat tartalmazza:

- a program részletes leírását,

- a bemutató tervezett időpontját.

Altéma kódszám: 1331

Beadási határnap:

2002. január 15.

Színházi Szakmai Kollégium

TÁNCMŰVÉSZETI SZAKMAI

KOLLÉGIUM

A Táncművészeti Szakmai Kollégium pályázatot hirdet a 2002. évre a kiemelkedő művészi- szakmai színvonalú táncművészeti tervek megvalósításának támogatására.

A kollégium kiemelt figyelmet fordít:

- az ifjúság és pályakezdő fiatalok pályázataira,

- határon túli magyar kultúra támogatásra,

- az olaszországi magyar év programjainak támogatására,

- aktuális évfordulókra (2002 Kossuth; 2003 Rákóczi).

Pályázni az alábbi témakörökben lehet:

1. Művészek, hivatásos művészeti együttesek új produkcióinak megvalósítására. (Honoráriumra, tisztelet díjra valamint a produkció létrejöttéhez és promóciójához szükséges dologi kiadásokra).

Altéma kódszám: 1517

2. Művészek hivatásos művészeti együttesek új és korábbi produkcióinak belföldi és külföldi forgalmazására. (Az alkotók és közreműködök, előadók szállás- és útiköltségére, bérleti díjra).

Altéma kódszám: 1518

3. Hazai hivatásos táncművész együttesek, szólisták, szakemberek nemzetközi fórumokon-versenyeken, konferenciákon, tanulmányutakon-való részvételére (szállás- és útiköltségre).

Altéma kódszám: 1503

4. Neves külföldi társulatok és szólisták hazai találkozókon, fesztiválokon való fellépésére, külföldi szakemberek fogadására. (Honoráriumra, szállás- és útiköltségre).

Altéma kódszám: 1535

5. Művészeti közép- és felsőfokú oktatási intézmények pályázhatnak táncprogramjainak megvalósítására és forgalmazására. (Honoráriumra, szállás- és útiköltségre, a produkció megvalósításához szükséges dologi kiadásokra).

Altéma kódszám: 1504

6. Nagy sikerű nemzeti és nemzetközi értékű táncművek felújítására. (Honoráriumra, vendégművész, szállás- és útiköltségére, dologi kiadásokra).

Altéma kódszám: 1508

7. A határon túl létrejövő új magyar táncművek megvalósítására, magyarországi bemutatására. (Honoráriumra, útiköltségre és a produkció létrejöttéhez szükséges dologi kiadásokra).

Altéma kódszám: 1519

8. Kiemelkedő jelentőségű táncművészeti kiadványok megjelentetésére. A pályázathoz a kiadvány szinopszisát vagy kéziratát továbbá a kiadói árajánlatot mellékelni kell.

Altéma kódszám: 1512

9. Országos vagy regionális hatáskörű szervezetek,(szövetségek egyesületek) táncművészeti szakmai rendezvényeinek, képzéseinek, továbbképzéseinek megvalósítására. (Terembérleti díjakra, kölcsönzési díjakra, szállás- és útiköltségre, tiszteletdíjra).

Altéma kódszám: 1507

10. Táncprodukciókat folyamatosan befogadó intézmények pályázhatnak a befogadandó előadások megtartására. (Kölcsönzési díjra, szállás- és útiköltségre, tiszteletdíjra). A fellépő szándéknyilatkozatát mellékelni szükséges.

Altéma kódszám: 1531

Beérkezési határnap:

2002. január 21.

Táncművészeti

Szakmai KollégiumA felhívásokra a megjelölt beérkezési határnapig nyújthatók be a pályázatok kizárólag postai úton az NKA Igazgatóságának címére:

H- 1062 Budapest, Bajza u. 32. (A határidőn túl érkező pályázatok érvénytelenek!)A határon túli pályázóknak magyarországi pénzügyi lebonyolítót kell felkérniük, amely kizárólag jogi személy lehet.

Pályázni az NKA Igazgatóságának 2002. január 1-jétől érvényes új adatlapján lehet. Minden pályázati témához külön adatlapot kell kitölteni és benyújtani. Az adatlapokat csak pontosan kitöltve, illetve az előírt mellékletekkel felszerelve fogadjuk el. A feltételeket nem teljesítő pályázatok érvénytelenek! Nem nyújthat be pályázatot az, aki korábbi, az alapprogram bármely kollégiumától kapott támogatással kapcsolatos elszámolási kötelezettségének nem tett eleget.

Az Igazgatóság felhívja a pályázók figyelmét, hogy 2002-ben valamennyi pályázónak és lebonyolítónak (a határon túli pályázók esetében magyar fordításban is) be kell nyújtania jogi dokumentációját az adatlaphoz mellékelt tájékoztatóban közölt követelmények szerint.

A pályázatot egy példányban kell benyújtani. A pályázathoz szükséges adatlap ugyanezen a címen, továbbá a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának Ügyfélszolgálati irodáján (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), szerezhető be személyesen. Az NKA Igazgatóságától adatlap – bélyeggel ellátott A/4-es válaszboríték mellékelésével - postai úton is igényelhető, valamint letölthető az NKA honlapjáról: www.nka.huAz Alapprogramból nyújtott támogatás építési beruházásra, felújításra, állandó fenntartási és üzemeltetési kiadásokra, alaptőke emelésre nem használható fel, illetve harmadik fél részére át nem ruházható. A támogatás terhére a fenntartási és üzemeltetési kiadásokra a pályázó vagy a lebonyolító – a pályázóval történő megállapodás alapján – a jóváhagyott összeg legfeljebb 5 %-át számolhatja el átalánydíjként.

A pályázatokat a kollégium a benyújtási határnaptól számított 60 napon belül bírálja el. A végleges döntésről további, legfeljebb 30 napon belül a pályázó értesítést kap. A döntés felülbírálatát kérni nem lehet. A nem támogatott pályázatok anyagát nem őrizzük meg és nem küldjük vissza.

A pályázattal kapcsolatos felvilágosítás az NKA Igazgatóságának címén és telefonszámán

(36 -1-351-5461/141-es mellék) az ügyfélszolgálattól kérhető. Ügyfélfogadási idő: hétfőtől csütörtökig 9-15 óráig; pénteken 9-12 óráig.A Nemzet Kulturális

Alapprogram Igazgatósága

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?