A NEMZETI KULTURÁLIS ALAPPROGRAM FOLYÓIRAT-PÁLYÁZATI FELHĺVÁSAI A 2002. ÉVRE

A Nemzeti Kulturális Alapprogram alábbi szakmai kollégiumai pályázatot hirdetnek a 2002. évre mindazon folyóirat támogatására, amelyeknek tematikája a megjelölt szakmai területet öleli föl:Mozgókép Szakmai Kollégium
A mozgóképkultúrával foglalkozó folyóiratok számára, megjelentetésük biztosítására.

A Nemzeti Kulturális Alapprogram alábbi szakmai kollégiumai pályázatot hirdetnek a 2002. évre mindazon folyóirat támogatására, amelyeknek tematikája a megjelölt szakmai területet öleli föl:Mozgókép Szakmai Kollégium

A mozgóképkultúrával foglalkozó folyóiratok számára, megjelentetésük biztosítására.

Beérkezési határnap:

2002. január 15.

Altéma kódszáma: 1001Képzőművészeti Szakmai

Kollégium

Szakmai folyóiratok és periodikák számára, amelyek az év folyamán legalább 6 alkalommal megjelennek. A támogatás a megjelenés biztosítására, valamint új lap indítására kérhető. Az utóbbi esetében próbaszám megküldése vagy részletes, témánkénti tartalomjegyzék (ill. szinopszis) benyújtása szükséges.

Beérkezési határnap:

2002. január 15.

Altéma kódszám: 1601Népművészeti Szakmai

Kollégium

Szakmai folyóiratok számára, a megjelentetés biztosításához, illetve új lap indításához. Az utóbbi esetében próbaszám megküldése vagy részletes, témánkénti tartalomjegyzék (ill. szinopszis) benyújtása szükséges.

Beérkezési határnap:

2002. január 15.

Altéma kódszáma:1901Színházi Szakmai Kollégium

Terjedelmükben meghatározó, döntő részben színházművészettel foglalkozó folyóiratok számára, megjelentetésükhöz, illetve új lap indításához. Az utóbbi esetében próbaszám megküldése vagy részletes, témánkénti tartalomjegyzék (ill. szinopszis) benyújtása szükséges.

Beérkezési határnap:

2002. január 15.

Altéma kódszáma: 1301Táncművészeti Szakmai

Kollégium

Táncművészettel foglalkozó folyóiratok számára, megjelentetésükhöz, illetve új lap indításához. Az utóbbi esetében próbaszám megküldése vagy részletes, témánkénti tartalomjegyzék (ill. szinopszis) benyújtása szükséges.

Beérkezési határnap:

2002. január 21.

Altéma kódszáma:1501A fenti pályázatokon a hazai bejegyzésű, valamint a határon túli magyar folyóiratok kérhetnek támogatást. A pályázóknak csatolniuk kell a jelen helyzetnek megfelelő adatokat tartalmazó lapbejegyzés másolatát, határon túli folyóiratok esetében lapbejegyzésük hitelesített magyar fordítását.

A hazai folyóiratoknak igazolniuk kell, hogy az év folyamán megjelent lapszámok kötelespéldányait az Országos Széchényi Könyvtár részére benyújtották.Az igazolást a könyvtár Kötelespéldány Osztályától kell kérni és a pályázathoz mellékelni.

A pályázatot a lap tulajdonosa vagy kiadója nyújthatja be a főszerkesztő (felelős szerkesztő) ellenjegyzésével. A pályázathoz nyilatkozatot kell mellékelni, amely tartalmazza a 2002. január2002.december között publikálandó lapszámok ütemezését, a megjelentetni kívánt példányszámot és a terjesztés módját részletező kiadói elgondolást.

Összevont lapszám egy megjelentetésnek számít!A kollégium a papír- és nyomdaköltségekre, valamint a szerzői honoráriumokra kíván támogatást nyújtani. A pályázók a szerkesztőségeknél felmerülő munkabérekre, azok járulékaira és a rezsire támogatást nem igényelhetnekA Múzeumi Szakmai Kollégium periodika-pályázati felhívása

Pályázati feltétel: a periodika az előző éveivel azonos címmel és tárgykörrel kerüljön kiadásra, évfolyamszámmal, sorszámmal, keltezéssel legyen ellátva. Előnyben részesülnek a nagyobb múlttal rendelkező periodikák. A pályázaton elnyert támogatásból csak a nyomdai költségek fedezhetőek (pl. papír, filmre vitel, nyomólemez, vegyszer, festék, kötés). A pályázathoz részletes költségvetést és nyomdai árajánlatot kell mellékelni.

A pályázat témáját részletező szinopszisban a pályázat mellékleteként be kell nyújtani a kiadvány tartalomjegyzékét.

A hazai kiadású periodikák esetében az Országos Széchényi Könyvtár igazolását a tárgyévben, illetve a megelőző két évben megjelent kiadványok kötelespéldányainak az OSZK részére történő benyújtásáról a pályázathoz mellékelni kell.

lyázatot a periodika tulajdonosa vagy kiadója nyújthatja be a főszerkesztő (felelős szerkesztő) ellenjegyzése mellett.

Beérkezési határnap:

2002. január 15.

Altéma kódszáma:2301Általános követelmények

A határon túli pályázóknak magyarországi pénzügyi lebonyolítót kell felkérniük, amely kizárólag jogi személy lehet.

Nem adhat be pályázatot az, aki a 2001-ben elnyert támogatás(ok) rendeltetésszerű felhasználásáról szóló szakmai beszámolóját (2-2 példányt az év során megjelent számokból, ill. periodikákból) és pénzügyi elszámolását a szerződésben megjelölt határidőig nem küldte meg az igazgatóságnak, vagy egyéb, lejárt határidejű elszámolási kötelezettségének nem tett eleget az NKA felé. Ugyancsak nem nyújthat be pályázatot az a kiadó, amely ellen csőd-, illetve felszámolási eljárás folyik.

Pályázni az NKA Igazgatóságának 2002. január 1-jétől érvényes új adatlapján lehet.

A pályázati adatlaphoz a folyóiratra vonatkozó főbb ismérveket tartalmazó betétlapot is ki kell tölteni és a pályázathoz mellékelni. Az adatlapokat csak pontosan kitöltve, illetve az előírt mellékletekkel felszerelve fogadjuk el. A feltételeket nem teljesítő pályázatok érvénytelenek!

Az igazgatóság felhívja a pályázók figyelmét, hogy 2002-ben valamennyi pályázónak és lebonyolítónak (a határon túli pályázók esetében magyar fordításban is) be kell nyújtania jogi dokumentációját az adatlaphoz mellékelt tájékoztatóban közölt követelmények szerint.

A pályázatot egy példányban kell benyújtani a Nemzeti Kulturális Alapprogram Igazgatóságának címére (1062 Budapest, Bajza u. 32.). A pályázathoz szükséges adatlap ugyanezen a címen, továbbá a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának Ügyfélszolgálati irodáján (1o77 Budapest, Wesselényi u. 20-22.) szerezhető be személyesen. Az NKA Igazgatóságától adatlap bélyeggel ellátott A/4-es válaszboriték mellékelésével – postai úton is igényelhető, valamint letölthető az NKA honlapjáról: www.nka.hu

Az alapprogramból nyújtott támogatás építési beruházásra, felújításra, állandó fenntartási és üzemeltetési kiadásokra, alaptőke emelésére nem használható fel, illetve harmadik fél részére át nem ruházható.

A pályázatokat a kollégiumok a benyújtási határnaptól számított 60 napon belül bírálják el. A végleges döntésről további, legfeljebb 30 napon belül a pályázók értesítést kapnak. A döntés felülbírálatát kérni nem lehet. A nem támogatott pályázatok anyagát nem őrizzük meg és nem küldjük vissza.

A pályázattal kapcsolatos felvilágosítás az NKA Igazgatóságának címén és telefonszámán (351-5461/141-es mellék) az ügyfélszolgálattól kérhető. Ügyfélfogadási idő: hétfőtől csütörtökig 9-15 óráig, pénteken 9-12 óráig.

A Nemzeti Alapprogram Igazgatósága

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?