A mozikban várt bevétel háromnegyedét hozta online Az interjú

<p>Az online forgalmazásban 15 millió dollár bevételt hozott karácsonyi nyitó hétvégéjén a Sony Pictures filmstúdió The Interview (Az interjú) című botrányfilmje, amelyet a hackerek fenyegetése miatt levettek műsorukról a nagy multiplexhálózatok.&nbsp;</p>

Eredetileg a mozis forgalmazásból 20 milliós bevételt vártak a szakértők. Mint a filmstúdió vasárnap bejelentette, a Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor elleni CIA-merényletről szóló filmet internetes forgalmazása első négy napján (szerdától szombatig) több mint kétmillió alkalommal töltötték le, ami 15 millió dollárt bevételt hozott. Ezzel a nemzetközi diplomáciai botrányt kavaró produkció lett minden idők legjövedelmezőbb online forgalmazott filmje a Sony Pictures esetében.    További 2,8 millió dollár bevételt hozott a vetítés az arra vállalkozó 331 független filmszínházban: egymillió dollár értékben váltottak rá jegyet az első napon, csütörtökön, és további 1,8 millió dollárért a következő három napban. A filmnek nagy ismertséget hozott a gyártó elleni példátlan számítógépes kalóztámadás és a filmszatírát hadüzenetnek tekintő Észak-Korea felháborodása.     Szakértők szerint a Seth Rogen és James Franco főszereplésével 44 millió dollárból forgatott vulgáris filmkomédia legkevesebb 20 millió dollár bevételt hozott volna, ha a hagyományos módon, kizárólagos joggal a vezető mozihálózatokban kezdték volna meg vetítését a jövedelmező karácsonyi időszakban.     Egyelőre nem tudni, hogy a hagyományos forgalmazástól eleső szatirikus vígjáték végül is behozza-e a belefektetett pénzt, mindenesetre kedvező jel, hogy vasárnap a legnagyobb és legnépszerűbb online műsoráruház, az iTunes tulajdonosa, az eddig vonakodó Apple számítástechnikai óriáscég is bejelentette forgalmazási szándékát.    A kényszerű internetes piacra dobással Az interjú mindenesetre próbaköve lett az egyidejű online és mozis forgalmazásnak, amely mindeddig tabu volt a kizárólagos terjesztési joghoz ragaszkodó nagy multiplexhálózatok számára. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?