A következő áldozat

Hiába hangzik jól a nevük, ha a produkcióikba beleölt rengeteg pénz nem térül meg, nem kapnak újabb esélyt. A lemezeladás a legfontosabb tényező. Az utóbbi időben sokkal több albumot adnak el a „csendes” előadók, akik körül nincs akkora felhajtás, így nagyobb profitot hoznak a kiadóknak, mint a befutott nevek.

Hiába hangzik jól a nevük, ha a produkcióikba beleölt rengeteg pénz nem térül meg, nem kapnak újabb esélyt. A lemezeladás a legfontosabb tényező. Az utóbbi időben sokkal több albumot adnak el a „csendes” előadók, akik körül nincs akkora felhajtás, így nagyobb profitot hoznak a kiadóknak, mint a befutott nevek. A sztároktól fokozatosan válnak meg a nagy cégek.

2001 végén több multicég is versenybe szállt, hogy megszerezzék Kylie Minogue húgát, abban bízva, hogy Kylie csodálatos másodvirágzása révén az eddig háttérbe szorult Dannii zenéje is eladhatóvá válik. A csatát a Warner Music nyerte meg, ám Dannii nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Neon Lights című albumának nem sikerült kellőképpen magas eladási példányszámot produkálnia, így a kiadó úgy döntött, hogy nem vállalkozik egy újabb lemez megjelentetésére. „Dannii albumáról az I Begin To Wonder és a Don’t Wanna Lose This Feeling került fel az angol listára, az előbbi a második, az utóbbi pedig az ötödik helyig küzdötte fel magát, ám Anglián kívül nem lett belőlük sláger. A lemezből sem fogyott annyi, amennyit beterveztünk” – idézi a The Sun egyik, magát megnevezni nem kívánó Warner-bennfentest.

Angliában nem Dannii Minouge az egyetlen, aki erre a sorsra jutott, a Warner a közelmúltban lapátra tette Holly Valance-t is, valamint két hete egy másik világcég, a BMG menesztette a Pop Idol nevű tehetségkutató verseny második helyezettjét, Gareth Gates-t. Az elmúlt időszakban pedig az EMI alá tartozó Virgin Records – Geri Halliwellt leszámítva – a Spice Girls összes tagjával szerződést bontott. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?