A járvány és a bollywoodi filmipar

dd

Legalább két évbe telik majd, mire a bollywoodi filmipar talpra tud állni a koronavírus-járvány okozta visszaesés után. Ez több tízezer ember megélhetését sodorta veszélybe – állapították meg a filmipar résztvevői egy videókonferencián, amelyet a károk felbecsülésére rendeztek.

z indiai filmipar bevételeinek 60 százaléka a jegyeladásokból származik, s a mozik bezárása miatt ez komoly veszélybe került. A producerek ezért egyelőre jegelik a nagy költségvetésű filmeket és azokat is, amelyeket külföldi helyszíneken kellene forgatni.

Indiában mintegy 1200 film készül évente, de idén a komoly költségvetési igényű produkciókat elhalasztják, mivel a stúdióknak nem lesz elég pénzük a kieső jegybevételek miatt. Elképzelhető, hogy a mozik újbóli megnyitása után a forgalmazók először kisebb költségvetésű filmek bemutatásán próbálják ki, hogy mekkora a kereslet a mozizás iránt. A mozisok attól is tartanak, hogy ha újból kinyithatnak is, az olyan kötelező új szabályok, mint a távolságtartás, maszkviselés, a nézők hőmérsékletének ellenőrzése, esetleg nevük és lakcímük rögzítése, eltántorítják a közönséget.

A filmsztárok és sztárrendezők ugyan átvészelik az előttük álló időszakot, de az ágazatban több tízezer ember – filmes szakemberek, táncosok, statiszták, technikusok – munkája és megélhetése került veszélybe, nekik nincsenek megtakarításaik, napról napra fizetik őket a produkciók.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?