Egy mumbai moziban 1000. hete fut Bollywood egyik legnagyobb sikerfilmje

Mumbai |

<p>Megszakítás nélkül 1000. hete, vagyis már több mint 19 éve vetítik a bollywoodi filmipar egyik legnagyobb sikerét, a Dilvale Dulhania Le Dzsajenge (Aki bátor, azé a menyasszony) című kultuszfilmet.</p>

A minden idők harmadik legnagyobb indiai filmbevételét produkáló, DDLJ rövidítéssel is emlegetett alkotás már 2007 óta a valaha leghosszabb ideje moziban vetített indiai film rekordjával büszkélkedik. Pénteken telt el vetítésének ezredik hete.     A mű egy eszményi szerelem története, és magában foglal mindent, amit az indiai közönség szeret: szerelmet, románcot, komédiát, akciót, melodrámát, ármányt, dalokat és táncokat - jegyezte meg az IANS indiai hírügynökség a filmtörténeti mérföldkőről beszámolva. A főszereplők - két indiai fiatal - Európában ismerkednek meg, s hazájukba visszatérve meg kell küzdeniük a hagyományok béklyójával.     A film fiatalos hangvételével, humorával és újszerű szemléletével új irányzatot indított el a kilencvenes évek indiai filmjében. A két főszereplő, Kadzsol és Sáhruh Khán filmbéli alakítása mára legendává vált, ez a film tette szupersztárrá India egyik legnagyobb mai férfisztárját, Sáhruh Khánt, álompárrá a Kadzsol-Khán párost és emelte be a legnagyobbak közé az akkor 24 éves pályakezdő rendezőt, Aditja Csoprát.     A filmet 1995. október 19-én kezdték vetíteni, és ma is műsoron van egy olcsó külvárosi mumbai (Bombay) filmszínházban, a Maratha Mandir moziban, ahol naponta egyszer, 11.30 órai kezdettel adják.     A bemutatása utáni évben a DDLJ tízet nyert el az egyik legrangosabb és legrégibb indiai filmes elismerésből, a hindi nyelvű filmeknek járó Filmfare-díjakból, s azóta is a második legtöbb Filmfare-díjat besöprő alkotás.     A produkció mára igazi kultuszfilmmé, Bollywood történetének megkerülhetetlen darabjává vált, dalait és dialógusait milliók fújják kívülről Indiában és szerte a nagyvilágon.    A moziba járás az egyik fő időtöltés Indiában, a világ második legnépesebb országában, ahol kétszer annyi filmet gyártanak, mint az Egyesült Államokban. India 1,25 milliárd lakosa évente 3,6 milliárd alkalommal vált mozijegyet. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?