A hétvégén adják át az Amerikai Filmakadémia aranyszobrocskáit

King Richard

Az idei Oscar-gálát vasárnap este tartják a hollywoodi Dolby Színházban, ami közép-európai idő szerint hétfő hajnalnak felel meg. A legtöbb, 12 Oscar-jelölést idén a Jane Campion által rendezett, A kutya karmai közt című western kapta, Denis Villeneuve Dűne című sci-fije 10 díjra esélyes.

2018 után először lesz házigazdája a műsornak, ráadásul egyszerre három. Az Oscar-gála arculatváltására tett igyekezetről tanúskodik, hogy mindhárom műsorvezető nő, mégpedig színészek és humoristák: Amy Schumer, Wanda Sykes és Regina Hall. A héten bejelentették azok névsorát is, akik díjat adnak át az este folyamán – köztük lesz Jason Momoa, Serena és Venus Williams is. A világhírű teniszezők, Serena és Venus Williams egyébként is érdekeltek lesznek az este, hiszen testvérükkel, Isha Price-szal együtt az édesapjukról, Richard Williamsről szóló Richard király című film producerei – a filmet a legjobb film díjára jelölték, a címszerepet játszó Will Smith pedig akár a legjobb színész díját is elviheti. A legjobb színész kategóriában rajta kívül Benedict Cumberbatch is jelölt a Kutya karmai közt, Denzel Washington a Macbeth tragédiája és Andrew Garfield a Tick, tick...BOOM! című produkcióban való alakításáért. Első alkalommal jelölték Kristen Stewartot a legjobb színésznőnek járó díjra, aki Diana hercegnőt játszotta a Spencer című drámában. Stewart Jessica Chastainnel (Tammy Fayes szemei), Olivia Colmannel (Az elveszett lány), Penélope Cruzzal (Párhuzamos anyák) és Nicole Kidmannel (Az élet Ricardóéknál) versenyez az aranyszobrocskáért.

A héten pedig felröppent olyan hír is, hogy Amy Schumer, az est egyik házigazdája szeretné, ha az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij beszédet mondana a díjátadón. Mivel az Oscar-gálát rengetegen követik figyelemmel a világon, Schumer szerint egy videóra vett felvétel, vagy egy műholdas kapcsolás remek lehetőséget nyújtana arra, hogy széles körben tájékoztassa az embereket arról, mi történik Ukrajnában. Azt, hogy terve megvalósul-e, egyelőre nem tudni – a végső döntés a szervezőkön múlik, hangsúlyozta Schumer. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?