A hétpecsétes Star Wars VII

<p>Alan Horn, a Disney Studios elnöke a közelmúltban bejelentette, hogy hosszas előkészületek után végre megkezdődött a Star Wars 7 forgatása. Ugyan a filmet mély hallgatás övezi, a készítők kifejezetten szűkszavúak, kezdenek körvonalazódni a kultikus filmeposz legújabb részének részletei.</p>

HORVÁTH GERGŐ

Részben érhető a hallgatás, hiszen a Disney a Csillagok háborúja franchise-ért tavaly 4 milliárd dollárt fizetett a Lucasfilmnek. Ilyen összegnél már semmit nem bíznak véletlenre, a folyamatos sajtójelenlét mellett a találgatások csak tovább szítják az érdeklődést.

Büdzsé

Annyi bizonyos, a bemutató dátumát jó előre kitűzte a Disney vezetősége: a film 2015. december 18-án debütál a mozikban (alig egy hónappal az Éhezők viadala utolsó részének bemutatása után, és egy héttel a Mission Impossible 5 premierje előtt). A mozi büdzséje 200 millió dollár körül mozog. Ez hollywoodi viszonylatban sem kevés, azonban ennél biztosabb befektetés aligha létezik ma a piacon. Így ha az említett összeghez hozzájönnek is esetleges pluszköltségek, a Disney biztos nem fogja szorosabbra fogni a pórázt.

Forgatókönyv

Ami a forgatókönyvet illeti, Horn elárulta, hogy az új rész 35 évvel a Jedi visszatér cselekménye után játszódik. A történet írása során felhasználták George Lucas saját forgatókönyvét is. A Star Wars filmek atyja nem mellesleg kreatív konzultánsként vett részt a munkálatokban, a hangzatos pozícióval járó feladatokat így összegezte: „Az én dolgom életben tartani a lángot.”

Lucas korábban megírt forgatókönyvének középpontjában eredetileg Luke, Han Solo és Leia leszármazottai álltak, de az eddigi információk szerint a hangsúly áttevődött az eredeti trilógia főszereplőire, habár továbbra is jelentős szerep jut Han Solo és Skywalker utódainak. Kiderült továbbá, hogy a Star Wars-kánon magját képező – a Jedi visszatér utáni eseményeket felölelő – Timothy Zahn-regénytrilógiát teljes mértékben mellőzték a forgatókönyvírók, e helyett eredeti történetet alkottak. Azaz: semmi sincs kőbe vésve; az ismert képregények, könyvek, animációs sorozatok és videojátékos adaptációk nem jelentenek támpontot az új történethez.

Rendező és producer

A rendező személye már jó ideje köztudott. J. J. Abrams egyértelmű választás volt, nála biztos kezekbe került a film. Ugyan Hollywoodban semmire sincs garancia, de a rajongók számára bizakodásra adhat okot, ahogy Abrams volt az, aki a hamvaiból feltámasztotta a Star Trek franchise-t, és sikerre vitte az eddig bemutatott két részt. Korábban pedig azt is bevallotta, hogy a Star Trekkel ellentétben nagy rajongója a Star Wars-univerzumnak. A produceri teendőket a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy látja el. Abrams mellett ő lehet a siker másik biztosítéka, hiszen olyan filmeken dolgozott, mint az E.T., a Vissza a jövőbe, a Jurassic Park, a Hadak újtán, a Tintin kalandjai vagy a Lincoln.

Szereplők

A szereplőgárda jelenleg még hétpecsétes titok. Hivatalosan ugyan nem erősítették meg, de Carrie Fisher (Leia) lényegében bejelentette, hogy aláírt a filmhez, Harrison Ford (Han Solo) és Mark Hamill (Luke Skywalker) mellett. Az új arcokról hétről hétre újabb híresztelések kapnak szárnyra, azonban az egyetlen biztos szerep egyelőre a Csajok sorozat színészéhez, Adam Driverhez köthető: ő alakítja a film főgonoszát. Pletykaszinten – ráadásul egyazon szerepre – felmerült Gary Oldman és Benedict Cumberbatch neve (utóbbi azonban, elismerve, hogy tárgyalt a munkáról, tagadta, hogy végül szerepet kapott volna). A 12 év rabszolgaság Oscar-díjas színésznője, Lupita Nyong’o szintén találkozott Abrams-szel, akárcsak Michael Fassbender és Hugo Weaving. Felmerült továbbá John Boyega, Jesse Plemonds, Matthew James Thomas, Ed Speleers és Ray Fisher neve is – állítólag ők alakítanák a film fiatal generációját. Biztos továbbá, hogy visszatér R2D2, arról azonban nem tudni, hogy Kenny Baker ölti-e magára az ikonikus droid jelmezét.

Folytatás

Ugyan a 2015-ös premier még távolinak tűnik, a Disney azonban lényegesen hosszabb távra tervez. Kathleen Kennedy arról beszélt, hogy a stúdió szeretné Abramst megnyerni a nyolcadik és a kilencedik epizód rendezőjének is. Ha ez nem lenne elég, a stúdió már nekilátott a Star Wars-univerzumban játszódó önálló filmek előkészítésének. Ez azt jelenti, hogy 2015-től 2020-ig minden évben érkezni fog egy, a Star Wars világában játszódó mozifilm.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?