Kultúra

A hét végén Eszterlánc

Fülek | Az Eszterlánc Országos Gyermek-néptáncfesztiválra gyűlnek össze péntektől a hét végére az ország legjobb gyermek-néptáncegyüttesei és táncos szólistái a Füleki Városi Művelődési Központban.
Tallósi Béla

2019. június 6. 16:41

A tavalyi Eszterlánc résztvevői      (Fotó: Hégli Máté)

A háromnapos rendezvény részeként tarják meg a Gyermek-néptáncegyüttesek Országos Seregszemléjét, valamint az Országos Gyermek-szólótáncversenyt. 

A táncos szólisták versenyének országos döntőjét két korcsoportban rendezik meg, 28 táncos szólista részvételével. Az előadásaikat háromtagú szakmai zsűri bírálja el: Furik Rita koreográfus, viseletszakértő, Busai Norbert néptáncpedagógus és Hégli Dusan koreográfus, rendező. 

A döntős táncos szólisták az I. kategóriában: 
Koľvek Alica és Koľvek Dávid, Kristóf Áron, Korintus Beáta, Kürti Zsófia és Kürti Csaba, Farkas Gábor, Csémy Nóra (kísér Mészáros Emma Viktória), Šiška Zea és Tomáš Ábrahám, Mészáros Emma Viktória (kísér Botló Csenge).

A II. kategória döntős táncos szólistái pedig a következők: 
Lukács Léda Erika és Lelkes Áron, Csenkey Botond, Gyén Noémi és Červenka Róbert, Dendis Izabella és Veres Saskia, Kovács Hana, Kelemen Veronika és Kristóf Áron, Radványi István, Bóna Sára és Balla Kevin, Záhorszky Orsolya és Jusztin Lehel, Bukta Attila, Klukon Adél és Berki Dániel, Szőllősy Emma és Viczencz Máté, Jáně Viktória és Zsoldos Viktória, Madi Mária és Kopsa Zoltán, Kovács Viktória (kísér Zsoldos Viktória), Botló Csenge (kísér Kopsa Zoltán), Molnár Nicolas, Sofia Janštová (kísér Molnár Nicolas). 

A néptáncegyüttesek döntőjébe nyolc gyermek-néptáncegyüttes jutott be az elődöntőkből. Teljesítményüket az országos füleki döntőn négytagú szakmai zsűri bírálja el.

A zsűri tagjai: Furik Rita koreográfus, viseletszakértő, Csoóri Sándor népzenész, Richtarcsik Mihály koreográfus, néptáncpedagógus, Hégli Dusan koreográfus, rendező.

A döntős táncegyüttesek: 
Boglárka Gyermek-néptáncegyüttes, Sendergő Gyermek-néptánccsoport, Nagy Csali Gyermek-néptáncegyüttes, Kis Csallóközi, Kis-Ilosvai, Kis Rakonca Gyermek-néptáncegyüttes, Nádas Ifjúsági Néptáncegyüttes, valamint Kis Megyer és Csilizke Gyermek-néptáncegyüttes.

Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadást június 9-én, vasárnap tartják a 14 órakor kezdődő gálaműsorban, a művelődési központ előtti téren.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az ellenzék beállt Andrea Kalavská mögé

GALÉRIA: Kigyulladt és porig égett egy diákokat szállító autóbusz

Frissítve

Ma hallgatja ki a NAKA Haščákot

Buszmegállókat, lámpaoszlopokat újítottak fel Párkányban

Egy bogár a hónap kiállítási tárgya a rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeumban

Fegyvert kapnak az orosz űrhajósok

Legfrissebb galériák
Olvasta már?