A hazai mozis kínálatból

dd

Idehaza is megmozdult a filmvilág. Jövő héten már megtartják a Bogyók 3 című cseh film, az Úszó sétány című dokumentum bemutatóját élő vetítéssel, és megkezdődött a nyitás utáni első filmszemle, az Olasz filmnapok.

A Filmtopia egy különlegességet kínál virtuális vetítéssel és klasszikus moziban is. Június 25-én mutatják be online és ugyanaznap kerül a mozikba az Úszó sétány című, 2018-as, nemzetközi összefogással és Andrey Paounov rendezésében készült dokumentumfilm. A forgalmazó ezzel a filmmel a napokban 84 éves korában New York-i otthonában elhunyt Christo bolgár származású csomagolóművészre emlékezik, aki a világ számos emblematikus épületének és tájképi elemének, köztük a párizsi Pont Neuf híd és a berlini Reichstag épületének művészi színvonalú becsomagolásával vált világhírűvé 2009-ben elhunyt feleségével, Jeanne-Claude-dal. Az Úszó sétány a világhírű művész egyik grandiózus alkotásáról, arról az úszó sétányról szól, amelyet az olasz Alpok lábánál fekvő Iseói-tó tükrén épített, hogy közönsége „szárazon”, ragyogó aranyjárdán sétálhasson át a parti városkából a tóban lévő kis szigethez. A film ennek a munkának a kulisszái mögé vezet be, miközben bemutatja magát a művészt is.
Ugyancsak június 25-én mutatja be a Continentalfilm Martin Kopp Bogyók 3 (3Bobule) című cseh vígjátékát. Az előző részekből megismert borászat élete zajlik tovább ebben az epizódban is. Honza (Kryštof Hádek) és Klára (Tereza Ramba) lett a borászat tulajdonosa – a szőlőültetvény és a borgazdálkodás annak minden örömével, gondjával-bajával együtt a nyakukba szakadt. De a nagy változást, ami teljesen felforgatja az életüket, ikergyermekeik megszületése hozza el. A kis család nehéz időszak elébe néz, mert a szülői gondok mellett a szüretelést is meg kell oldaniuk. Mi több, az előítéletekkel is meg kell küzdeniük. Klára ugyanis ki akarja venni a részét a borkészítésből is, csakhogy a környezete szerint női borász nem tud igazi, jó bort készíteni. 
A tegnap kezdődött és augusztus 5-ig tartó Olasz filmnapok, vagyis a Cinevitaj idén Federico Fellini születésének századik évfordulója jegyében zajlik. A mester több digitálisan felújított munkáját hozták el Szlovákiába. A szemle filmjeit a pozsonyi Lumiére, valamint a kassai Úsmev moziban vetítik. Fellinitől újranézhetjük a Nyolc és fél, a Júlia és a szellemek, Az édes élet, valamint az Amarcord című filmeket. 
A Fellini világa mellé igazi olaszos vígjátékot is kap a néző. 
A Szokványos nyár (Také obyčajné leto / Croce e delizia) című, 2019-es komédiát Simone Godano rendezte. Toni, az idősödő műkereskedő parádés vidéki házában összegyűl a család, hogy megünnepeljék a férfi születésnapját. Az ünnepség részeként Toni egy nem akármilyen bejelentésre készül. Közli a lányaival, úgy döntött, hogy összeházasodik barátjával, Carlóval. Ez a hír hideg zuhanyként hat a forró olasz nyárban, illetve Toni családjában. Parádés a szereposztás: Fabrizio Bentivoglio, Jasmine Trinca, Filippo Scicchitano és az élen a mindig remek Alessandro Gassman, Vittorio Gassman fia. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?