A földönkívüliek elleni háború érdekelte legjobban az amerikai mozinézőket

Los Angeles |

<p>A földönkívüliek elleni harcról szóló Végjáték című sci-fi érdekelte legjobban a hétvégén az észak-amerikai mozinézőket: a filmre 28 millió dollárért váltottak jegyet.</p>

Az Orson Scott Card 1985-ben megjelent regénye nyomán forgatott űrdráma sztárja Harrison Ford és Asa Butterfield. A veterán hollywoodi színész szuperharcosok kiképzőtisztjét játssza, az ifjú Butterfield - akit korábban Martin Scorsese A leleményes Hugójában láthattak a nézők - az űrbázison zajló titkos kiképzésre érkező egyik fiút alakítja.  [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"126806","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]    Egy hete még a Jackass Presents: Bad Granpa című vígjáték állt a kasszasikerlista élén. Johnny Knoxwille, a Jackass-sorozat sztárja ezúttal 86 esztendős nagyapát alakít, aki Nebraskából Észak-Karolinába kíséri nyolcéves unokáját az édesapjához. A produkció a vasárnapi előzetes adatok szerint most 20,5 millió dollárral (4,5 milliárd forinttal) került a második helyre.     Négy régi barátról szól a Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman és Kevin Kline szereposztással bemutatott Last Vegas című komédia, amely 16,5 millió dolláros (3,6 milliárd forintos) bevétellel kezdte forgalmazását a lista harmadik helyén. Az első öt legnézettebb film közé a Pulykaland című háromdimenziós animáció és a Sandra Bullockkal és George Clooneyval készült Gravitáció került még be.     Paul Dergarabedian boxoffice-elemző arra hívta fel a figyelmet, hogy a hétvége népszerű filmjeinek főszerepeit nem a húszas éveiben járó fiatal színészek, hanem inkább az érettebb korosztály játszotta, s a produkciók nyilván a középkorúakat és idősebbeket is vonzották. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?