A Die Toten Hosen is fellép a Szigeten

Budapest |

<p>Los Angelesből az Offspring, Glasgowból a Snow Patrol, Düsseldorfból a Die Toten Hosen és a világ számos pontjáról további zenekarok jelezték a napokban, hogy elfogadják a Sziget szervezők meghívását és augusztus 12-17 között fellépnek szeretett fesztiválunk különböző programhelyszínein – tájékoztatta az Új Szó Online-t Vető Viktória, a Sziget sajtófönöke.</p>


Minden idők egyik legsikeresebb punk zenekara, az old school szemtelenségekkel ötven millió lemezt világszerte elpasszoló kaliforniai The Offspring tavaly nyáron tért vissza Rise And Fall, Rage And Grace című albumával, hogy idén augusztusban a Sziget közönsége előtt is levizsgáztassa lemezének punkzenei ivadékait. A
Sziget vendége lesz augusztusban a U2-t a No Line On The Horizon világkörüli turnéján kísérő, glasgow-i székhelyű, északír zenekar, a Snow Patrol. Szintén a Sziget fellépői között feszít a több mint két évtizedes pályafutása alatt több tucat platina és aranylemezt megjelentető, kultikus düsseldorfi punk zenekar, a Die Toten Hosen is.

Fellép a különleges etno-ska zenéjével egész Európát meghódító ukrán Haydamaky együttes is és találkozhatunk, a nevével ellentétben nem diszkó örökzöldeket, hanem őrületes poszt hardcore slágereket előállító finn Disco Ensemble-lal is, akik a tavaly májusban megjelent, első számú finn slágerlistás albummal, a Magic Recoveries-zel mutatkoznak be az idei Szigeten. Squarepusher álnév alatt tízéves pályafutása során tizenkét albumot megjelentető brit elektro művész, Tom Jenkinson is készül meghódítani a 2009-es Sziget közönségét.

Az idei Sziget punk palettáját színesíti a hazájában Stockholm Syndrome című albumával 2002-ben Grammy díjat nyert svéd újhullámos glam punk zenekar, a Backyard Babies. A Coldcut elektros képzelgései is hatalmukba kerítik majd az idei Sziget közönségét. S az év legjobb hetéből nem maradhat ki a french elektro műfaja sem, amely most a 2002-ben legjobb dj brigádnak választott, Birdy Nam Nam néven futó, turntable játékosokkal rázza fel a szigetlakókat.
További zenekarokkal kapcsolatban pedig álljon ott a Sziget weboldala, a www.sziget.hu/fesztival.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?