A Country Roads a vidéki idillt fogalmazza meg

POSTA ÁKOS ISTVÁNAz egyesült államokbeli Nyugat-Virginia parlamentje nemrég megszavazta, hogy az USA tagállamának hivatalos himnusza az 1971-ben, Jonh Denver által írt Country Roads (Országutak) című countrysláger legyen.

POSTA ÁKOS ISTVÁN

Az egyesült államokbeli Nyugat-Virginia parlamentje nemrég megszavazta, hogy az USA tagállamának hivatalos himnusza az 1971-ben, Jonh Denver által írt Country Roads (Országutak) című countrysláger legyen. Az „Almost heaven, West Virginia” (Majdnem mennyország, Nyugat-Virgínia) kezdetű dal, az amerikai vidék természeti szépségeit, idillikus életterét mutatja be.

Ausztriában jelenleg hasonló szerepet tölt be Rainhard Fendrich klasszikusa, az „I am from Austria” (Ausztriából való vagyok). Nem hivatalos himnuszként jóformán minden nagyszabású eseményen felcsendül, az osztrákok pedig meghatottan éneklik a tájnyelven írt, ugyanakkor az angol cím miatt a mondanivaló nemzetközi szintű hirdetésére is képes dalt.

John Denver nem élhette meg, hogy dala himnusszá váljon, mivel 1997-ben lezuhant saját repülőgépével, és a balesetet nem élte túl.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?