A 42. Duna Menti Tavasz díjai

Dunaszerdahely |

<p>Az ipolysági Csillagszóró, a füleki Zsibongó és a komáromi Pogácsakedvelők csapata mutatta be a legmeggyőzőbb előadást a hazai gyermek báb- és színjátszó csoportok versenyének országos döntőjében &ndash; a zsűri értékelése alapján ők kaptak gyémántsávos minősítést a 42. Duna Menti Tavaszon. Az eredményeket tegnap, a fesztivál zárónapján hirdették ki Dunaszerdahelyen.</p>

Bábosok

Aranysávos minősítés:

a Galántai Kodály Zoltán Gimnázium Manócska Bábcsoportjának Az ostoba Emelja előadásáért (rendezte: Mészáros Andrea)

a Komáromi Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Tekergők Bábcsoportjának az Egy hangyányi mese előadásáért (rendezte: Izsák Katalin, Gazdag Nagy Anikó és Tóth Tibor)

az Ógyallai Magyar Tanítási Nyelvű Speciális Alapiskola Fityfiritty Bábcsoportjának az Elment a tyúk vándorolni előadásáért (rendezte: Bencsics Varga Mária)

Ezüstsávos minősítés:

a Gömörfalvai Alapiskola Harkácsi Pimpó Bábcsoportjának a Fény és árnyék, vagyis nem félünk a saját árnyékunktól előadásáért (rendezte: Dolinsky Irén, Vezér Klára és Csutor Vezér Zsófia)

a Feledi Szombathy Viktor Alapiskola Meseláda Bábcsoportjának a Köcsög Jankó előadásáért (rendezte: Makó Kovács Erika)

a pozsonyeperjesi Ugri-Bugri Bábcsoportnak a Cirkusz előadásáért (rendezte: Ágh Erzsébet)

a Kisgéresi Alapiskola Mustármag Bábcsoportjának a Csillagj! előadásáért (rendezte: Blanár Gabriella, Furik Mária és Móricz Henrietta)

a Dunaszerdahelyi Csaplár Benedek VMK Gézengúzok Bábcsoportjának a Varjútestvérek előadásáért (rendezte: Csörgei Tünde)

Bronzsávos minősítés:

a Felsővámosi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Tikiriki Bábcsoportjának A csillagszemű juhász előadásáért (rendezte: Rebro Ágota és Nagy Erzsébet)

a Diószegi Petőfi Sándor Alapiskola és Óvoda Diócska Bábcsoportjának A kis gömböc előadásáért (rendezte: Bréda Szilvia)

A gyerekzsűri díja:

a Galántai Kodály Zoltán Gimnázium Manócska Bábcsoportjának Az ostoba Emelja előadásáért

Szerkesztett játékok

Gyémántsávos minősítés:

az Ipolysági Pongrácz Lajos Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Csillag-szóró Gyermekszínjátszó Csoportjának a Ki vagyok én? előadásáért (rendezte: Köteles Judit és N. Tóth Anikó)

Aranysávos minősítés:

az Ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola Búzácska Hagyományőrző Csoportjának A kóró és a kismadár előadásáért (rendezte: Jusztin Czaudt Éva)

Ezüstsávos minősítés:

a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola Új Hullám Színjátszó Csoportjának az Egy kerek nap előadásáért (rendezte: Madocsai Kardos Klaudia és Sziklai Sziki Krisztina)

a Dunaszerdahelyi Csaplár Benedek VMK és a Csemadok Vámbéry Ármin Alapszervezete Fókusz Gyermekszínpadának az Ez egy ilyen nap előadásáért (rendezte: Jarábik Gabriella és Kuklis Katalin)

a Tornaljai Kazinczy Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskola Galiba Gyermekcsoportjának a Fütyül a masina előadásáért (rendezte: Pierzchala Mária, Szászi Edina és Székely Zsuzsa)

Bronzsávos minősítés:

a Buzitai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Táncos Cipellők Színjátszó Csoportjának az Árulkodó kendő előadásáért (rendezte: Ádám Csilla)

a Szepsi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium Iglice Színjátszó Csoportjának a Lelkünk háza előadásáért (rendezte: Ráczné Birtók Erzsébet)

a Marcelházai Magyar Tannyelvű Alapiskola Napsugár Hagyományőrző Csoportjának a Gyertek gyerekek iskolába! előadásáért (rendezte: Poništ Tünde)

A gyerekzsűri díja:

az Ipolysági Pongrácz Lajos Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Csillag-szóró Gyermekszínjátszó Csoportjának a Ki vagyok én? előadásáért

A zsűri különdíja:

a legjobb szöveg- és dramaturgiai munka különdíja az Ipolysági Pongrácz Lajos Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Csillag-szóró Gyermekszínjátszó Csoportjának a Ki vagyok én? előadásáért

Különdíj

a néptánc és a színházi elemek ötvözéséért a Tornaljai Kazinczy Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskola Galiba Gyermekcsoportjának a Fütyül a masina előadásáért

Színjátszók

Gyémántsávos minősítés:

a Csemadok Füleki Alapszervezete és a Füleki Gimnázium Zsibongó Kisszínpadának A bajusz előadásáért (rendezte: Szvorák Zsuzsa)

a Komáromi Munka Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Pogácsakedvelők Színjátszó Csoportjának a Volt egyszer egy répaföld előadásáért (rendezte: Laboda Róbert)

Aranysávos minősítés:

a Királyhelmeci Speciális Alapiskola Varázskerék Színjátszó Csoportjának a Minden egér szereti a sajtot előadásáért (rendezte: Szabó Alica, Pirigyi Mária és Dakos Szilvia)

a Galántai Kodály Zoltán Gimnázium Színjátszó Csoportjának a Pázmán lovag előadásáért (rendezte: Mészáros Andrea)

a Hetényi Tarczy Lajos Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Gólyaláb Színjátszó Csoportjának a Hetényi ördöghistória előadásáért (rendezte: Kotiers Éva és Romada Rakottyai Katalin)

Ezüstsávos minősítés:

a Komáromi VMK és a Selye János Gimnázium Kisgimisz Gyermekszínpadának A csizmás kandúr előadásáért (rendezte: Csengel Mónika)

a Tekergők Polgári Társulás és a Nyárasdi Alapiskola Tekergők Színjátszó Csoportjának a Kiálts Asszonyt! előadásáért (rendezte: Magyar Gaál Lívia)

a Lévai Juhász Gyula Magyar Tannyelvű Alapiskola Pitypang Színjátszó Csoportjának A kiskondás előadásáért (rendezte: Baran Ivett, Sava Erzsébet és Levák Anikó)

a Tornaljai Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Kincskeresők Színjátszó Csoportjának A rest legény meg az ördög előadásáért (rendezte: Mészáros Piroska és Okos Zsuzsanna)

a Jánosi Csemadok és Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Csicsóka Színjátszó Csoportjának a Jancsi és Juliska előadásáért (rendezte: Milen Gabriella)

Bronzsávos minősítés:

a Farkasdi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda Bukfenc Bábcsoportjának A kis gyufaáruslány előadásáért (rendezte: Komlósi Margit)

a Bélyi Alapiskola Csicsergő Színjátszó Csoportjának A pletykás asszonyok előadásáért (rendezte Szakszon Anna)

a Perbetei Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Tündérvirágok Színjátszó Csoportjának Az aranyszőrű bárány előadásáért (rendezte: Török Sarolta és Pinke Andrea)

a Csicseri Magyar Tannyelvű Alapiskola Csicseri Csacsogók Színjátszó Csoportjának A süket király előadásáért (rendezte: Očenáš Emőke)

A gyerekzsűri díja:

a Komáromi Munka Utcai Magyar Tanítási Nyelvű AI Pogácsakedvelők Színjátszó Csoportjának a Volt egyszer egy répaföld előadásáért

A zsűri különdíja:

az igényes díszlet és kellék különdíja a Lévai Juhász Gyula Magyar Tannyelvű Alapiskola Pitypang Színjátszó Csoportjának A kiskondás előadásáért

Különdíj

az ötletes látványért a Galántai Kodály Zoltán Gimnázium Színjátszó Csoportjának a Pázmán lovag előadásáért (as)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?