Külföld

Szíria felszabadításának folytatását ígérte az újraválasztott török elnök

Ankara | Szíria „felszabadításának” a folytatását, és a terrorizmus elleni további küzdelmet ígérte választási győzelme utáni első beszédében Recep Tayyip Erdogan újonnan megválasztott török államfő.
MTI

2018. június 25. 07:24

(TASR/AP-felvétel)

„Meg fogjuk szabadítani Szíria földjét a terroristáktól, hogy visszatérhessenek oda szíriai vendégeink” – mondta Erdogan a Törökországban tartózkodó mintegy hárommillió szíriai menekültre utalva. Hangsúlyozta, hogy országa folytatni akarja a harcot a terrorista szervezetek ellen. 

Az elnök a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) ankarai székházának balkonjáról elhangzott beszédében jelezte: már a következő naptól hozzáfog választási ígéreteinek teljesítéséhez. 

Erdogan a választás után rögtön életbe lépő elnöki rendszer irányítója mostantól. Megállapítása szerint a választásokon a demokrácia aratott győzelmet. Utalt a rendkívül magas – 80 százalék feletti – részvételi arányra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?