Külföld

Obama: nincsenek biztonságban az amerikai gyerekek, intézkedni kell

Newtown | Az amerikai elnök kijelentette vasárnap este Newtownban a minapi tragédia miatt megtartott ökumenikus virrasztáson, hogy nincsenek biztonságban az amerikai gyerekek, ezért intézkedni kell.
MTI

2012. december 17. 08:41

 

"Milyen választási lehetőségünk van? Nem törődhetünk bele, hogy rendszeresen ilyen tragédiák történjenek. Igaz-e, hogy védtelenek vagyunk egy ilyen vérontással szemben, hogy a politikai nézeteltérés olyan nagy, hogy ezen a helyzeten nem tudunk változtatni?" - tette fel a kérdéseket Barack Obama. 
    
Az amerikai elnök szerint nincs szó, amely kifejezné szomorúságát, de hozzátette, hogy a newtowniak nincsenek egyedül. Ígéretet tett arra: élve minden hivatali hatalmával a következő hetekben erőfeszítéseket tesz azzal a céllal, hogy csökkenjen az erőszakcselekmények száma az országban.
  
Az elnök Dannel Malloy connecticuti kormányzóval beszélgetve azt mondta: elnöksége alatt mindeddig a pénteki nap volt a legnehezebb. 
    
A virrasztás előtt az elnök külön találkozott az áldozatok hozzátartozóival és a rendőrség tagjaival.
    
Nemcsak az Egyesült Államokat, de az egész világot mélyen megrázta a connecticuti Newtown Sandy Hook általános iskolájában elkövetett, a tettessel együtt összesen 27 halálos áldozatot követelő pénteki vérengzés. A gyilkos, a 20 éves Adam Lanza tizenkét kislányt, nyolc fiút és hat felnőtt nőt ölt meg, mielőtt magával is végzett. A meggyilkolt gyermekek mindegyike hat-, illetve hétéves volt.
Önnek ajánljuk

Középiskolai felvételi útmutató

Ersek, bardos

Listavezetők vitája az ÚJ SZÓ stúdióban II.

NAKA illusztráció

Három, választási csalással kapcsolatos esetet vizsgál a NAKA

adóhivatal

Akadozik az adóportál

rendőrség illusztráció

Drogot árult egy nő Vágsellyén, őrizetbe vette a rendőrség

čaputová újságírók

Čaputová oknyomozó újságírókat fogadott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.