Mentőcsomag – tárgyal a görög parlament

Athén |

<p><span style="font-size: 11.9999990463257px;">Megkezdődött a görög parlamentben péntek hajnalban a plenáris ülés az uniós pénzügyi mentőcsomagról, de ott is folytatódott egyes képviselői csoportok taktikázása, hogy a témáról minél későbbre tolják a szavazást.</span></p>

A parlament helyi idő szerint nagyjából hajnali 3 órakor kezdte meg a plénum előtti vitát, és Evklidisz Cakalotosz pénzügyminiszter ezzel kapcsolatban megismételte azt a figyelmeztetését, hogy a késlekedés nem engedhető meg, mert a kormánynak péntek délutánig már a parlament által jóváhagyott csomagot kell az euróövezeti pénzügyminiszterek csoportja, az Eurogroup elé terjesztenie.     Az ülést levezető parlamenti elnök, Zoi Konsztantopulu azonban jelezte, hogy megfelelő időt kell fordítani a csomag tárgyalására. A kormányzó Sziriza párthoz tartozó elnök a megállapodást ellenzők közé tartozik.      A vita előtt Alekszisz Ciprasz miniszterelnök is megerősítette, hogy az országnak nincs más választása, teljesítenie kell a megállapodásban foglaltakat.     Bár a Sziriza szinte teljes balszéle a csomag ellen foglal állást, a kormány az ellenzék szavazataival a várakozások szerint többséget kap.     A parlament bizottságai már csütörtök reggel megkezdték a vitát, de a plenáris elé csak az esti órákban kerülhetett a szöveg.      A mentőcsomagot hét euróövezeti tagország parlamentjének, köztük a német Bundestagnak is jóvá kell hagynia.     A megállapodás a feltétele annak, hogy Athén hozzájusson a 2010 óta már harmadik, ezúttal hároméves 83-86 milliárd eurós hitelhez, amely nélkül Görögország fizetésképtelenné válna, és várhatóan már az augusztus 20-án esedékes 3,2 milliárd eurós hitelrészletet sem tudná törleszteni az Európai Központi Banknak. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?