Külföld

Lanza minden áldozatára többször rálőtt

Newtown | Minden áldozatára több lövést adott le az ámokfutó Connecticut állambeli Newtownban végzett vérengzés során - közölte szombaton egy igazságügyi orvos szakértő.
MTI

2012. december 16. 09:01

A vérfürdőt csak egy ember - egy nő - élte túl azok közül, akikre fegyvert fogott a tettes.

    Wayne Carver igazságügyi orvos szakértő közölte újságírókkal, hogy hét holttesten végzett vizsgálatot, és mindegyiken egynél több lőtt seb volt. Volt olyan áldozat, akire 11-szer lőtt rá az ámokfutó.

    A gyilkosnál három fegyvert találtak, de Carver megerősítette, hogy a támadó - a sajtó által Adam Lanzaként azonosított húszéves férfi - elsősorban egy félautomata puskát használt. Hangsúlyozta, hogy harmincéves pályafutása során sok mindent megtapasztalt, de amit a vérengzés helyszínén látott "rosszabb volt mindennél".

    A hatóságok azonosították az áldozatokat: a 20 meggyilkolt gyerek - 12 kislány és 8 kisfiú - mindegyike hat vagy hétéves volt, és mindnyájan elsőosztályos tanulók voltak. Mind a hét agyonlőtt felnőtt nő volt, köztük a tettes édesanyja.

    A hatóságok közzétették az áldozatok nevét. A szülők egyelőre csak fényképről láthatták a meggyilkolt gyerekük holttestét. A hatóságok még mindig nem hozták nyilvánosságra a tettes és a meggyilkolt édesanya nevét, bár a sajtó tényként kezeli, hogy Adam Lanza volt az ámokfutó. A férfi a mészárlás helyszínén végzett magával.

    A nyomozóhatóságok képviselői közölték az NBC televízióval, hogy egy nappal a mészárlás előtt Lanza összeszólalkozott az iskola négy alkalmazottjával, s nem kizárt, hogy emiatt ragadt fegyvert másnap, és hármat közülük megölt. A negyedik annak köszönheti életét, hogy pénteken nem ment munkába. A rendőrség őt is kihallgatja.

    Az ámokfutó nem hagyott maga után semmilyen üzenetet, sem feljegyzést, amit általában megtesznek vérengzésre készülő ámokfutók.

    Arra is fényt derült, hogy Adam Lanza néhány nappal ezelőtt fegyvert akart vásárolni, de nem járt sikerrel, mert a korábbi fegyvervásárlása óta nem telt el elegendő, a connecticuti törvények által előírt idő. A férfi végül megölte édesanyját, aki fegyvergyűjtő volt, és a tőle zsákmányolt fegyverekkel hajtotta végre a mészárlást a newtowni iskolában.
 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Nagymegyer

Mentőöv kell a nagymegyeri strandfürdőnek

Bízik Boglárka

Naszvadi kézis lett Szlovákia legjobbja

koronavírus

Egy új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Szlovákiában

Trianon

A parlament vezetése is megemlékezett Trianon 100. évfordulójáról

parlament k

Ezentúl minden parlamenti ülés a himnusszal kezdődik

*

Tényleg olcsóbbak lesznek a repülőjegyek a járvány után?  

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.