Külföld

Katalin hercegnő – ezrek búcsúztatták a megtévesztett ápolónőt

Sírva | Indiában mintegy kétezren kísérték utolsó útjára hétfőn azt a londoni kórházi ápolónőt, akit egy ausztrál kereskedelmi rádióállomás munkatársai két hete megtévesztettek, és így bizalmas orvosi adatokhoz jutottak a kórházban kezelt Katalin hercegnő állapotáról.
MTI

2012. december 17. 18:47

A 46 esztendős, kétgyermekes Jacintha Saldanhát - aki a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórház ápolónője volt - az eset után pár nappal holtan találták szállásán, a hivatalos vizsgálat szerint felakasztotta magát.

    Az öngyilkosság miatt az esetből hatalmas botrány lett világszerte.

    A holttestet vasárnap szállították el Nagy-Britanniából férje szülőfalujába, Sírvába. A 46 éves indiai származású nő 12 éve élt Londonban, előzőleg családjával együtt Ománban lakott.

    Az India délnyugati részén, Karnataka államban található Sírva egyik katolikus templomában megtartott temetési szertartáson az ápolónő férjén, Benedict Barbozán és két gyermekükön kívül a közeli hozzátartozók és a település lakói is jelen voltak.

    Katalin hercegnő, Vilmos herceg felesége hirtelen támadt heveny terhességi rosszullétei miatt a hónap elején került be pár napra az említett londoni kórházba. Ez idő alatt a Sydneyben működő 2Day FM zenerádió két lemezlovasa felhívta az intézetet, és  elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagyanyja, illetve Károly walesi herceg, a brit trón első számú várományosa, Vilmos édesapja van személyesen a vonalban. A telefonhívásra válaszoló Jacintha Saldanha - abban a hiedelemben, hogy valóban a brit uralkodóval és fiával beszélt -  jóhiszeműen továbbkapcsolta a hívást a hercegnőt kezelő osztályra,  ahol egy másik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról, bizalmas orvosi adatokat is kiszolgáltatva a hívóknak. Jacintha Saldanhát három nappal később holtan találták szállásán.
    
    Katalin kórházi tartózkodása óta vasárnap este lépett először a nyilvánosság elé. A 30 éves cambridge-i hercegnő az év brit sportolóinak adott át díjakat, beszédet azonban nem mondott. Katalin hercegnő, Vilmos herceg és testvére, Harry a londoni nyári olimpiai játékok hivatalos nagykövetei voltak.
 

Önnek ajánljuk
Felmérés: Parlamenten kívül az MKP

Nyilvánosságra került a titkos felmérés

Mojmír Mamojka

Mamojka egyelőre marad

Robert Fico

Fico nem kíván egyebet, csak 2,99 százalékot a Hídnak

Jana Cigániková

VIDEÓ: Elszabadultak az indulatok – már a középső ujjukat mutogatják egymásnak a képviselők a parlamentben

Kucsera Miklós

Vágsellyei győzelem az érsekújvári régióderbin

hh

Férfimese a nagybetűs nőről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.