Külföld
A szélsőjobboldali Bolsonarót csütörtökön sebesítette meg életveszélyesen késdöféssel támadója, Adelio Bispo de Oliveira - TASR/AP-felvétel

Isten parancsára cselekedett - állítja a brazil elnökjelölt merénylője

MTI

2018. szeptember 9. 09:14

Sao Paulo | Jair Bolsonaro brazil elnökjelölt merénylője rendőrségi vallomásában azt állította, hogy Isten parancsára cselekedett - adta hírül vasárnap az AP amerikai hírügynökség.

A szélsőjobboldali Bolsonarót csütörtökön sebesítette meg életveszélyesen késdöféssel támadója, Adelio Bispo de Oliveira. A politikus életét sikerült megmenteni, mostanra állapota kielégítő, de fizikailag nem tudja folytatni hadjáratát az október 7-re kiírt elnök- és parlamenti választás első fordulójáig, amelynek megnyerésére esélyesnek mérték, az október 28-i második fordulóéra viszont nem.  

Merénylőjét szombaton átvitték a Campo Grande szövetségi börtönbe, ahol elkülönítve őrzik biztonsága végett. Tette indítékáról az általa említett "isteni parancson" túl egyelőre semmit sem tudni. A rendőrség szerint nincs jele annak, hogy előre kitervelt volt a merénylet.

A brazil szövetségi rendőrség szombaton nyilatkozatban tudatta, hogy felemelik az elnöki posztért indult tucatnyi jelölt biztonságára vigyázók számát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk