Külföld

Iráni parancsnok: egyetlen ország sem merné megsérteni Irán földjét

Genf | Az Egyesült Államok nem merne behatolni Irán területére - vélekedett szerdán az iráni Forradalmi Gárda légi elhárításának a parancsnoka a Mehr iráni félhivatalos hírügynökségnek. Amirali Hadzsizadeh vezérőrnagy nyilatkozatában hozzátette azt is, hogy erre a lépésre szerinte más ország sem vetemedne.
MTI

2019. június 26. 09:46

A hírügynökségnek nyilatkozott Aleddin Barodzsurdi, az iráni parlament nemzetbiztonsági és külpolitikai bizottságának egyik tagja is, aki azt tanácsolta a térség országainak, hogy igyekezzenek a saját védelmi kapacitásukra és erejükre támaszkodni.

"Az Egyesült Államoknak meg kell tanulnia, hogy Irán nem olyan, mint a térség többi országa, és sosem fogja tudni legyőzni, mert óriási technológiai fejlesztéseket vittünk véghez" - jelentette ki Barodzsurdi, egyúttal azt állítva: Washington még a legmodernebb drónokkal sem képes büntetlenül megsérteni az iráni légteret.

A síita állam légvédelme a múlt héten lelőtt egy amerikai drónt. Az incidenssel kapcsolatban az Egyesült Államok közel-keleti katonai műveletekért felelős Középső Parancsnoksága (Centcom) azt közölte, hogy a drónt a Hormuzi-szoros fölött, nemzetközi légtérben lőtte le egy iráni föld-levegő rakéta. Teherán ezzel szemben többször leszögezte: a drón iráni légtérbe hatolt be, és a dél-iráni Hormuzgán tartomány fölött lőtték le.

Aleddin Barodzsurdi szerdán hangsúlyozta azt is, hogy az amerikai drónt Irán saját fejlesztésű rakétával lőtte ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az EB büntetné Szlovákiát egy régi kartell miatt

Algériára új aranykor köszönthet

Čaputová: Nem megfelelő a fegyelmi bíróságok állapota

Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Hyballa + Jedlička + Kalmár = 3 pont

Drága gyógyszerekért fizetünk fölöslegesen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?