Külföld

Iráni atomprogram - Új kedvezményekért Irán új ösztönzőket vár el Washingtontól

Teherán | Az Egyesült Államoknak új ösztönzőket kell felkínálnia Iránnak, ha azt akarja elérni, hogy Irán az atomprogramjáról kötött megállapodáson túlmenő, további engedményeket tegyen - jelentette ki Heszameddin Asena iráni elnöki tanácsadó.
MTI

2019. június 24. 10:31

Asena ugyan ismételten megerősítette, hogy Irán mindaddig nem hajlandó semmilyen párbeszédre, amíg Washington ismét fel nem oldja az iszlám köztársasággal szemben visszaállított büntetőintézkedéseket, hétfői nyilatkozata az első arra utaló jel iráni részről, hogy Teherán hajlandó lehet további engedményekre.

"A feltétel nélküli tárgyalások ajánlata mindaddig elfogadhatatlan, míg a szankciók és a fenyegetések folytatódnak. Ha többet akarnak, mint ami a JCPOA-ban (a nukleáris megállapodásban) szerepel, akkor nekik is többet kell adniuk, és nemzetközi garanciákra van szükség" - írta Asena a Twitteren.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Visszatért Szepsibe a holokauszttúlélő

Magyarország–Spanyolország vb-elődöntő

Az alkalmazottak több mint harmada akar munkahelyet váltani, és jók az esélyeik

Tűzoltóakció a pozsonyi Lafranconi hídon, lezárták a D1-est

1,1 millió betegbiztosítási járadékot fizetett ki a Szociális Biztosító

WWF: hétfőre elfogynak a Föld éves erőforrásai

Legfrissebb galériák
Olvasta már?