Külföld

Könyvet írna Donald Trump

Washington | Donald Trump amerikai elnök arra készül, hogy megírja saját könyvét Bob Woodward könyvének ellensúlyozására. Ezt maga az elnök jelentette be hétfői Twitter-bejegyzésében.
MTI

2018. szeptember 10. 18:39

- TASR-felvétel

"A Woodward-könyv egy vicc. Újabb támadás ellenem" - írta mikroblog-bejegyzésében az elnök, és hozzátette, hogy a The Washington Post főmunkatársa által írt könyv névtelen és nevük elhallgatását kérő forrásokat idéz, akik közül szerinte néhányan már fel is fedték magukat és elmondták, hogy a könyvben szereplő idézetek "képzelgések". Hozzátette: "a demokraták nem tudnak veszíteni. Majd én megírom az igazi könyvet!

Trump idézte John Mattis védelmi minisztert és John Kelly kabinetfőnököt, akik cáfolták a könyvben foglaltakat. "Bob Woodward egy hazug, aki a félidős választások előtt mintha a demokraták embere lenne" - tette hozzá.

Donald Trump ugyanakkor ezúttal is dicsérte kormányzata tevékenységét. "A Fehér Ház 'olajozottan működő gépezet'. Országunk történetének néhány legnagyobb és legfontosabb megállapodását készítettük el és még több várható. A demokraták meg fognak őrülni!" - fogalmazott.

 

2018. augusztus 1. 11:30

Egy elnököt már megbuktatott – Trumpról írt könyvet a Watergate-botrány egyik feltárója

Az elnök mikroblog-bejegyzését megelőzte Bob Woodward, a vitákat kavaró Félelem: Trump a Fehér Házban című könyv szerzőjének interjúja az NBC televízió hétfő reggeli műsorában. "Én még soha nem láttam példát arra, hogy egy elnök ennyire elszakadjon a valóságtól" - fogalmazott Woodward. Úgy vélekedett, hogy Donald Trump "tényleg veszélybe sodorja" a nemzet biztonságát.

Woodward könyve már bestseller az Amazon internetes áruház listáján. A múlt héten került piacra, és azóta folyamatos viták tárgya az amerikai politikai életben. Donald Trumpot a szerző zabolátlan, indulatos, könnyen zaklatottá váló emberként írja le, a kormányzat működését pedig zűrzavarosnak vélelmezi.

Donald Trump hazugnak minősítette a könyvet, a kormányzat nem egy tagja pedig interjúkban cáfolt egyes állításokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Híd: az önkormányzatok bevétele emelkedhet

VIDEÓ: Horror a szlovákiai utakon 31.

Frissítve

Megfontolná a lemondását Kalavská, ha nem indulna el a kórházreform

Vizsgálja a főügyészség a Čistý deň reszocializációs központ ügyét

Szemében látjuk önmagunkat

Új igazgatója van a Czuczor Gergely Alapiskolának

Legfrissebb galériák
Olvasta már?