Külföld

A pápa elismerte, hogy papok és püspökök apácákat zaklattak

Ferenc pápa elismerte, hogy papok és püspökök apácákat zaklattak. A pápa az Egyesült Arab Emírségekből hazatérőben a repülőgép fedélzetén újságíróknak beszélt erről, egyúttal afelől biztosított: dolgozik azon, hogy megoldást találjon a problémára.
MTI

2019. február 6. 15:28

A felvétel illusztráció

"Kétségtelen, hogy (...), az egyházon belül voltak már papok, akik ezt csinálták (...), vannak olyan papok és püspökök is, akik már csináltak ilyet" - mondta a katolikus egyházfő a Vatican News nevű hírportálon megjelent, apácák zaklatásáról szóló panaszokkal kapcsolatban, majd így folytatta: "Attól tartok, hogy ez továbbra is fennáll. Nem arról van szó, hogy véget ért, amint az ember észreveszi" - vélekedett.

A katolikus egyházfő felfüggesztett tisztségéből vagy kizárt papokat a papi rendből, vagy néhány, "e jelenséggel szorosan összefüggő" női szerzetesrendből.

"Kell még valamit tenni? Igen. Megvan a szándékunk ehhez? Igen. De ez hosszú út" - fogalmazott.

Ferenc pápa sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a nőkkel szembeni rossz bánásmód általános probléma", és akképpen vélekedett, hogy "az emberiség még nem érett", és a nőt továbbra is "másodrendűnek" tartja, ami egyes országokban a nők meggyilkolásához vezet.

z apácákkal szembeni szexuális és hatalmi visszaélések esetének szentelte februári számát a L'Osservatore Romano szentszéki napilap női melléklete, amelynek főszerkesztője, Lucetta Scaraffia azt kérte az egyháztól, hogy ne hagyja figyelmen kívül a jelenséget.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Enyhén csökken a munkanélküliség

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Frissítve

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Ne hagyja, hogy a sérülés gátolja a mozgását

Felújítják a balesetveszélyes a vasúti átjárót Galántán

A magyarok legjobbjai: Szalai, Dzsudzsák, Orbán és Lovrencsics

Legfrissebb galériák
Olvasta már?