Külföld

Harminc párizsi önkormányzati képviselő az utcán töltötte az éjszakát a hajléktalanok támogatására

Párizs | A havazás és a mínuszuk ellenére mintegy harminc, nemzeti trikolórt viselő önkormányzati képviselő az utcán töltötte csütörtökre virradó éjjel az idei év egyik leghidegebb éjszakáját Párizsban, hogy így hívja fel a közvélemény és a döntéshozók figyelmét a hajléktalanok helyzetére.
MTI

2018. március 1. 16:19

- TASR-felvétel

Az akcióban valamennyi politikai párt képviseltette magát, de az ötven jelentkező közül a hideg miatt csak harmincan jelentek meg végül. 

"Hogy aludtam-e? Nem, nem aludtam. De hogyan lehetne aludni, miközben havazik? Mínusz négy fok van, hogyan lehetséges? " - mondta az akciót kezdeményező Mama Sy, a Párizshoz közeli Etampes város alpolgármestere, aki képviselőtársaival a párizsi Austerlitz pályaudvar környékén éjszakázott. "Nem akarok panaszkodni, teljesen ide nem illő lenne, miközben mások folyamatosan ilyen helyzetben vannak" - tette hozzá. A képviselő szerint Franciaországban mintegy 140 ezren töltik a szabadban az éjszakát. 

Az év eleje óta húsz hajléktalan fagyott halálra a francia fővárosban. 


 

2018. március 1. 16:08

Már hét emberéletet követelt a fagy Szlovákiában

"Én egy kicsit tudtam aludni, de a többi képviselő egy pillanatot sem" - mondta Anne Lebreton, aki a párizsi Marais negyed kormánypárti alpolgármestere. Ő is a pályaudvaron aludt egy tornaszőnyegen és két hálózsákban. Véleménye szerint valamennyi önkormányzati képviselőnek foglalkoznia kell a lakhatási problémával azért, hogy az embereknek ne kelljen az után aludniuk.

A képviselők azt remélik, hogy fogadja őket az államfő vagy egy miniszter, és meg tudják vitatni velük a hajléktalanok helyzetét. 

Párizsban mintegy 3 ezer, az utcán éjszakázó hajléktalant számoltak össze február közepén a fővárosi önkormányzat szakemberei mintegy 1700 önkéntes segítségével. Az akció előzménye az volt, hogy heves vita robbant ki a hajléktalanokat segítő egyesületek és a kormány között, miután január 30-án Julien Denormandie területfejlesztési államtitkár azt állította, hogy Párizsban és környékén alig ötven egyedülálló férfi él csak az utcán.

Önnek ajánljuk

Államfőválasztás
 a déli városokban

Három évig harcolt a kórral Baló György

Ha a közönség neveletlen

Az Iszlám Állam bosszúval fenyeget a mecsetek elleni támadásért

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Zidane nélkül nincs győztes Real Madrid

Legfrissebb galériák
Olvasta már?