Külföld

GALÉRIA: Tűz pusztított Banglades fővárosában, legalább 69 halott

Eddig hatvankilenc áldozata van a tűzvésznek, ám ez a szám valószínűleg emelkedni fog.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 21. 12:27

- TASR-felvétel

Tűz ütött ki egy többemeletes lakóépületben szerda este Banglades fővárosában, Dhakaban - olvasható a BBC oldalán. Eddig hatvankilenc áldozata van a tűzvésznek, ám ez a szám valószínűleg emelkedni fog. 

A lakók nagy része nem tudott időben kimenekülni a négyemeletes házból. Kétszáz tűzoltó vonult ki a helyszínre, és folyamatosan kutatnak további túlélők után.

Ali Ahmed, a helyi tűzoltóság vezetője szerint a tűz idején közlekedési dugó volt, ezért sokan nem tudtak elmenekülni. A mentést tovább nehezítette, hogy nagyon szűkek a környékbeli utcák.

Az épületben lakások mellett raktárhelyiségek is voltak, melyeket gyúlékony vegyszerek tárolására használtak. Helyi tudósítók szerint a tűz nagyon gyorsan átterjedt a környező épületekre, legalább öt másik ház is kigyulladt. A tűz továbbterjedését ugyan sikerült megállítani, de az oltást még nem fejezték be. 

 Mikor ott voltam a gyógyszertárban, hallottam egy nagy robbanást. Hátrafordultam és láttam, hogy az egész utca lángol. Mindenhol lángok voltak. Én is megégtem. 

- nyilatkozta Haji Abdul Kader, a tűzeset egyik túlélője. A férfi boltját teljesen elpusztította a tűz. 

Bangladesben régóta fennálló probléma, hogy az épületek  biztonsági előírásait nem mindig tartják be. Hasonló baleset történt február közepén, akkor nyolc ember vesztette életét.

(index)

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+2
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?