Külföld

Francia belügyminiszter: továbbra sincs megállapodás az unión belül a migránsok szétosztásáról

Helsinki | Az Európai Unió tagországainak belügyminiszterei nem jutottak megállapodásra csütörtöki helsinki informális találkozójukon arról, hogy legyen-e egy ideiglenes megoldás a Földközi-tengeren megmentett emberek szétosztására a tagországok között, és az milyen legyen, de erre vonatkozóan az erőfeszítések folytatódnak - közölte a helyszínen Christophe Castaner francia miniszter.
MTI

2019. július 18. 12:35

A témát újra előveszik majd egy hétfői párizsi tanácsozáson, amelyen belügy- és a külügyminiszterek vesznek részt - tette hozzá. A cél, hogy legyen legalább 15 olyan tagország, amely egyetért egy ideiglenes mechanizmus kialakításában - emelte ki .

A tanácskozáson a tagországoknak "nagyon eltérő véleményük volt", egyesek egyáltalán nem akarnak átvenni migránsokat másoktól, mások szolidaritást kérnek a többiektől, és sokakat aggaszt, hogy egy ilyen mechanizmussal csak ösztönöznék a migránsokat a veszélyes utazás vállalására - mondta Castaner.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nyitrán javíthat a DAC

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

A DAC meccse a tévében

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?