Külföld

Chávez nagyon rosszul van

Caracas | A legfrissebb hírek szerint rosszabbodott a súlyos rákbetegségben szenvedő venezuelai elnök egészség állapota, Hugo Chávez újabb légúti fertőzést kapott, és akut légzési nehézségekkel küszködik. Az elmúlt év végén harmadszorra is újjáválasztott, hazájában rendkívül népszerű elnök állapotáról szóló legújabb orvosi közleményt az ország tájékoztatási minisztere ismertette helyi idő szerint hétfő éjszaka a televízióban.
MTI

2013. március 5. 18:20

Ernesto Villegas arra utalt, hogy az államfő egészségi állapotában visszaesés következett be. Cáfolta ugyanakkor, hogy az elnök a halálán lenne.
    A miniszter beszámolt arról, hogy Chávez légzési funkciói rosszabbodtak, és a kezelés következtében legyengült immunrendszer következményeként, az államfő újabb fertőzést kapott.
    A kormány képviselője emlékeztetett arra is, hogy Chávez intenzív kemoterápiás, továbbá más kiegészítő kezelésben részesült.
    Az 58 éves Chávezt múlt év decemberében negyedszer műtötték meg Kubában, ahonnan február 18-án tért haza, és azóta egy katonai kórházban ápolják Caracasban.
    Nicolas Maduro alelnök - akit Chávez még a decemberi műtét előtt utódának jelölt - a napokban azt hangoztatta, hogy az államfő életérért és egészségéért harcol.
    Az elnök tényleges egészségi állapotáról a hazatérés óta ellentmondásos információk láttak napvilágot, az azonban ismert volt, hogy súlyos légzési nehézségekkel küzd, ezért légzését csövön át segítik.
    Napvilágot láttak ugyanakkor olyan értesülések is, hogy már csak palliatív kezelésben részesül, amelynek célja szenvedéseinek csökkentése és a körülményekhez képest lehető legjobb életminőség biztosítása.
 

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs megegyezés az MKP és a Híd között

Frissítve

Hetekig is eltarthat a Tátrában rekedt barlangászok mentése

VIDEÓ: Puskás-díj - Zsóri Dániel gólja is a jelöltek között

Tizenhat fiatalkorú volt a Párkányban elfogott illegális bevándorlók között

Anya csak egy van, de bízhatunk benne?

Rolls-Royce Dawn: a várt pirkadat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?