Az AI a matematikusok, nem pedig a szövegírók munkáját veszélyezteti

Könyvelői pozíciót is betölteni képes mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki

Peter Thiel multimilliárdos arra figyelmeztet, hogy az AI elterjedése átformálhatja a matematikát.

A Conversations with Tyler podcastnek adott interjújában a milliárdos és PayPal-társalapító Peter Thiel arról beszélt, hogy az AI nagyobb hatással lesz a matematikával foglalkozó emberekre, mint a szövegírókra, úgymint a hírszerkesztőkre és újságírókra. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi technológiai környezet, beleértve a Szilícium-völgyet is, túlságosan a matematika köré épül, ezért átalakítással számolhatnak.

Thiel szerint néhány éven belül a mesterséges intelligencia eléri azt a szintet, hogy a matematikai olimpiákon megoldott legnehezebb problémákat is képes lesz megfejteni. Ez az egész matematika jelentős átalakulásához vezethet, és megváltoztathatja a tudományágak megítélését.

A milliárdos saját sakk iránti vonzalmát hozta fel példaként: korábban úgy gondolta, hogy a sakktudás alapján kell megítélni az általános képességeket. A számítógépek megjelenésével azonban – amelyek az 1990-es években még a legjobb sakkozókat is felülmúlták – rájött, hogy nem a matematika és a sakkban való gondolkodás a siker egyetlen fokmérője.

Thiel úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia a technológiai ágazatok és az egész társadalom újraindítását eredményezheti, ezért más készségek, például a kreativitás, a kommunikáció és az empátia fejlesztését helyezné előtérbe.

Fontos megjegyezni, hogy Thiel jövőképe csak egy a sok lehetséges forgatókönyv közül, a mesterséges intelligencia különböző szakmákra és ágazatokra gyakorolt hatása még mindig vita és kutatás tárgya.

(trend)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?