Külföld

A harag napja Jeruzsálemben – füst, összecsapások, sebesültek

Jeruzsálem | Sok ezer palesztin tüntetett ma a muzulmán pihenőnapon a mecsetek elhagyása után Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemről hozott döntése ellen.
MTI

2017. december 8. 16:47

Több  tucat helyen voltak összecsapások az izraeli biztonságiakkal, melyekben több százan megsebesültek.
 
A Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő, és az amerikai nagykövetséget a városba költöztető döntés miatt mára meghirdetett harag napján az izraeli biztonságiak gumilövedékekkel és villanógránátokkal próbálták oszlatni a tiltakozó tömegeket.
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"296574","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]
 
Az izraeli hadsereg tizenkét sebesültről és hat letartóztatottról számolt be, de a palesztin egészségügyi minisztérium száz tüntető kórházba szállításáról adott hírt. Beszámolójuk szerint huszonhárom esetben nem életveszélyes, lőtt sebesüléseket láttak el. 
 
Jeruzsálemben az Al-Aksza mecsetnél nem vezettek be korlátozó intézkedéseket, és a közrádió szerint viszonylagos nyugalomban ért véget a pénteki ima. A muzulmán hívők nagy számban jelentek meg a mecsetnél és a Damaszkuszi kapunál, izraeli zászlót is égettek, s azt kiabálták, hogy „mártírként halunk meg”, s „Izrael számára nincs hely”.  
 
 
Több mint harminc helyen került sor tömegoszlatásra Ciszjordániában. Jelentős számban demonstráltak Betlehem határánál Ráchel sírjánál, Al Arubnál, Túl-Karmnál, Kalandiánál és Beit Ummarnál, illetve hat helyen is a Gázai övezet határához vonult több ezer, köveket dobáló és gumiabroncsokat égető tüntető.
Önnek ajánljuk
Frissítve

Megszületett a Brexit-megállapodás

A védelmi bizottság szerint a rendőrség nem hibázott

Frissítve

Bugár: Nem jártam a Gorilla-ügyhöz kötődő lakásban

Čaputová: Az ország nehéz időszakot él át

Fico: A Smernek semmi köze a Gorillához

Harabin: Hasonlók a nézeteink Kotlebával

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!