Közélet

Vádemelést indítványoz a rendőrség Bašternák ellen

Pozsony | A rendőrség vádemelési javaslattal zárta le a Ladislav Bašternák ügyében indított vizsgálatot – számolt be róla pénteken az Aktuality.sk és a tvnoviny.sk portál. Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány már a múlt év végén jelezte, hogy az ügy végére valószínűleg vádemelési javaslattal tesznek pontot.
TASR

2018. február 16. 14:55

- Képarchívum

A javaslatot már továbbították a Speciális Ügyészi Hivatalnak (ÚŠP), az ügyész a nyomozati anyag átvizsgálását követően dönt az indítványról. Erről Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője tájékoztatta a tvnoviny.sk portált. 

A vállalkozó ellen, akinek a Bonaparte lakókomplexumban lévő lakásában lakik Robert Fico (Smer-SD) kormányfő, adó és biztosítási díj befizetésének elmaradása ügyében indult eljárás.

2018. február 8. 14:16

Kaliňák vállalkozó partnere visszafizetett 2 millió eurót az államnak

Ladislav Bašternák néhány nappal ezelőtt az adóhivatalnak visszatérített csaknem 2 millió eurót, mert élni kívánt a tevékeny megbánás lehetőségével, hogy elkerülje a felelősségre vonást. Arról, hogy élhet-e ezzel a lehetőséggel, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) felügyelő ügyésze dönt. 
 

Az Alkotmánybíróság tavaly nyáron egy hasonló ügyben olyan döntést hozott, amely szerint túlzott áfa-visszaigénylés esetén a tevékeny megbánás intézménye nem alkalmazható. Erről az ügyészek többsége is hasonlóképpen vélekedik.

Önnek ajánljuk

Kilenc évet kapott Juraj Hossú, Henry Acorda gyilkosa

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Továbbra is elégedetlenek a pedagógusok a fizetésük miatt

Már 334 forint felett jár az euró

Agócs Attila: A Kuciak-gyilkosság után ki kellett volna lépnünk a koalícióból

Nemesócsán ismét polgármestert választanak szombaton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?