Közélet

Vádat emeltek Marček és Szabó ellen a gútai vállalkozó meggyilkolásának ügyében

Újabb gyilkossággal vádolják a Kuciak-gyilkosság elkövetésével vádolt Szabó Tamást és Miroslav Marčeket.
TASR

2019. május 13. 14:00

A gyilkos fegyver - Rendőrségi felvétel

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) bűnüldöző egységének nyomozója büntetőeljárást indított Szabó Tamás  és Miroslav Marčšk ellen szándékos emberölés különösen súlyos bűncselekménye miatt. Egy vállalkozó meggyilkolásáról van szó. Mindkét gyanúsított ellen eljárás folyik Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében is. Erről a rendőrség számmolt be a közösségi oldalán.

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a gyanú szerint a két férfi előzetes megállapodást követően 2016 decemberében anyagi haszonszerzés céljából betört P. M. vállalkozó gútai házába. A vállalkozót egy lőfegyverrel meggyilkolták.

A lőfegyvert, amellyel a gyanú szerint lelőtték a vállalkozót, a rendőrök azon a helyen találták meg Gútán, amelyet Miroslav Marček mutatott meg nekik. Április 16-án a Kis-Dunában találtak egy német gyártmányú fegyvert, a Vágban pedig egy fegyver alkatrészét, melyet vizsgálatnak vetettek alá. Azt akarják kideríteni, hogy ahhoz a fegyverhez tartozik-e, amellyel meggyilkolták az újságírót és a jegyesét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A nők jóval felelősebben bánnak a pénzzel, mint a férfiak

Debrecenbe jöhet az AS Roma

Három oroszt és egy ukránt gyanúsítanak a maláj utasszállító lelövésével

Robert Fico meghátrálhat a csütörtöki szavazás kapcsán

Két kamasz fiú brutálisan megkínzott és meggyilkolt egy 14 éves lányt

Megrongálták Jakoby Gyula kassai festőművész szobrát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?