Közélet

Vádat emeltek egy rendőr ellen az autós üldözésben meghalt 17 éves fiú ügyében

Pozsony | A Belügyminisztériumi Felügyelőség nyomozója az ügyész utasítására szerdán vádat emelt emberölés miatt egy rendőr ellen a tavaly Garamszentbenedeken meglőtt 17 éves fiú ügyével összefüggésben - tájékoztatott Andrea Dobiášová, a Belügyminisztérium szóvivője. A vádlott kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.
SITA

2018. január 25. 10:48

Illusztrációs felvétel - Képarchívum

Tavaly júniusban egy éjszakai autós üldözés során halt meg a 17 éves Tomáš a zsarnócai járásbeli Garamszentbenedek (Hronský Beňadik) mellett.

A fiú egy Seat Leon típusú gépkocsiban utazott. Az autóra és a sofőrjére, a 19 éves, aranyosmaróti Michalra az egyik kereszteződésben várakozó rendőrök figyeltek fel, az illetőt ugyanis korábban már többször is eltiltották az autóvezetéstől.  A rendőrautó követni kezdte a Seatot, majd pár méter után a sziréna bekapcsolásával próbálták megállítani, sikertelenül, a sofőr ugyanis gázt adott.

A rendőrök üldözőbe vették őket, figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe és az autóra is, melyek egyike eltalálta a 17 éves fiút. A sofőr menekülés közben egy kockázatos előzési manővert is végrehajtott, melynek során veszélyeztette a szembejövő gépkocsi utasait. Végül a Seat Garamszentbenedek Peszér településrészén, a vasúti átkelő után karambolozott. 

Az autóban a sofőrön kívül egy 16 éves lány, és két tizenéves fiú is utazott, közülük a 17 éves Tomáš a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrök gyorsmentőt hívtak, és megpróbálták a fiút újraéleszteni, sikertelenül. 
 

Önnek ajánljuk

A pedagógusok mindössze 4,5%-a gondolja úgy, hogy megbecsülik a munkáját

Komoly gondot okoz a munkaerőhiány a mezőgazdaságnak

Határon billeg a Híd, az MKP és Kiska új pártja a legújabb felmérés szerint

Miloš Zeman cseh elnök Prágában fogadta Zuzana Čaputovát

Sose volt még ennyi menekült a világon

Ami Oroszországban történik, az nem marad ott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?