Közélet

Vadala kiadatási letartóztatása mellett döntött a kassai bíróság

Kassa | A Kassai Kerületi Bíróság pénteken meghozta döntését, mely szerint Antonino Vadala olasz vállalkozó előzetes letartóztatását kiadatási letartóztatásra változtatja.
Németi Róbert

2018. április 20. 12:20

Antonino Vadala
- Németi Róbert felvételei

„A bíróság a kiadatási letartóztatás mellett döntött. A védencem ezt követően kijelentette, hogy visszavonja korábban benyújtott panaszát” – nyilatkozta a tárgyalás után Jaroslav Hamza, Vadala ügyvéde. Azt, hogy pontosan mikor adják ki az olaszoknak Vadalát, az ügyvéd szerint több tényezőtől is függ, de hogy pontosan milyenektől, azt már nem konkretizálta. A nem nyílvános tárgyalást szigorú biztonsági intézkedések előzték meg, a média képviselői csak  néhány másodperc erejéig mehettek be a bírósági tárgyalóterembe. 
 

A Kelet-Szlovákiában élő Antonino Vadala ellen kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt folyik bűntetőeljárás Olaszországban, a velencei bíróság pedig korábban európai elfogatóparancsot adott ki ellene. A szlovák rendőrség március 13-án vette őrizetbe a vállalkozót, két nappal később pedig a Kassai Kerületi Bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A vádlott panaszt emelt a bírósági határozat ellen, de azt a Legfelsőbb Bíróság 12-én elutasította. Az olasz vállalkozó ellen újabban az európai közösség pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmény kísérlete és támogatási csalás bűncselekményének kísérlete miatt is indítottak eljárást. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója április 13-án indított eljárást az ügyben. A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) gyanúja szerint a vállalkozó 2009-ben a Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökségtől (PPA) 120 000 eurós uniós támogatást próbált meg kicsalni. 

Az olasz vállalkozó szlovákiai kapcsolatairól és tevékenységéről Ján Kuciak, a meggyilkolt oknyomozó újságíró is írt.
 

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
A kormány gyermekenként 333 eurót ad a rászorulóknak

Minden gyermek után 333 eurót kapnak a rászoruló családok

koronavírus

Szlovákiában is megjelent a koronavírus indiai variánsa

Szelle Erika

Bonyodalom a Grundon – egy még nem létező piacról vitáznak Dunaszerdahelyen

g

GALÉRIA: Ilyet még nem láttak a rendőrök sem

ujblog

Megnyitottuk portálunkon a blog.ujszo.com felületet

A vendéglősök a terasznyitást követően sem lélegezhetnek fel

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.