Közélet

Urnadobálás: egy év börtön, felfüggesztve

Madzany | Egy év szabadságvesztés, melyet két évre felfüggesztett a bíró – ez a büntetése a választási urnát ellopó szavazónak.
Ibos Emese

2019. március 19. 13:35

Anton Vaňo (Ingrid Timková felvétele)

Gyorsított eljárásban tárgyalta az Eperjesi Járási Bíróság annak a 43 éves önkormányzati képviselőnek az ügyét, aki gondoskodott a szombati államfőválasztás egyik legnagyobb incidenséről. A férfi nem sokkal a szavazóhelyiségek bezárása előtt szavazott. Miután leadta szavazatát felkapta az urnát és kirohant vele az utcára, ott földhöz vágta a papírurnát, melynek teljes tartalma az utcára szóródott. A rendőrség előállította, s vasárnap vádemelési javaslatot tettek vele szemben. Az incidens miatt egy órával kitolták a szavazást Medzanyban, ez pedig azt vonta maga után, hogy a választási moratórium is kitolódott. A Szlovák Statisztikai Hivatal csak 23 óra 16 perc után hozhatta nyilvánosságra az államfőválasztás első részeredményeit. 

A bíró bűnösnek találta a választás akadályozásának gyanújában, gyorsított eljárásban egy év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását két évre felfüggesztette. Az ítélet jogerős

– közölte Ivana Petrufová, a bíróság szóvivője. Anton Vaňo a bíróságról távozva kijelentette, megbánta tettét. Szavazni futballmeccs után ment, s kétezreléknyi alkoholt mutattak ki a vérében az incidens után. Az OĽaNO színeiben helyi képviselői mandátumot szerzett Vaňót felszólította a párt, hogy adja visszamandátumát. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Oszlopnak ütközött egy szlovákiai turistabusz Budapesten

VIDEÓ: centikkel kerülték el a hegyről lezúduló sziklák az autót

Tragikus baleset a Dunaszerdahelyi járásban: egy férfi meghalt, egy nő súlyosan megsérült

Istentisztelet közben szakadt le egy templom teteje, többen meghaltak

Trump: a Mueller-jelentés egyes megállapításai "marhaságok"

Mentőhelikopter szállította kórházba a motorost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?