Közélet

Uniós pénzekből finanszírozzák a Budamér-Magyarbőd sztrádaszakasz megépítését

A D1-es autópálya Budamér-Magyarbőd szakaszának finanszírozására az Európai Unió Kohéziós Alapjából 200 millió eurót hívhat le Szlovákia. A közlekedési minisztérium megkapta Brüsszel jóváhagyását, a Kassa alatti 16 kilométeres szakasz az unió társfinanszírozásával épül meg. A munka a tervek szerint halad, az év végén átadhatják a szakaszt, tájékoztatott a közlekedési tárca.
TASR

2019. július 19. 11:30

- Somogyi Tibor felvétele

„Ez az újabb nagy autópálya-építési projekt, amelynek finanszírozásához megszereztük az Európai Bizottság jóváhagyását. A következő, amihez szeretnénk megkapni a támogatást, az az R2-es gyorsforgalmi út Saca (Šaca)-Kassaolcsvár-(Košické Olšany) szakasza, valamint a kassai körgyűrű délkeleti részének befejezése” - jelentette ki Érsek Árpád (Híd) közlekedési miniszter.

A tárca tájékoztatása szerint a 2021-2027-es időszakban az uniós alapok felhasználása során a D3-as autópálya hiányzó szakaszainak befejezése, a D1-es Nagyturány (Turany) és Gombás (Hubová) közti szakasza, valamint az R2-es gyorsforgalmi út Trencsén (Trenčín) és Kassa köztihiányzó szakaszai élveznek elsőbbséget.

A D1-es budaméri szakaszát 2016 novemberében kezdték építeni az Eperjes (Prešov) és Kassa közti autópálya folytatásaként. Az R2-es befejezése után a kassai körgyűrű keleti részét fogja képezni, és összeköti a D1-est a Miskolcra vezető R4-es gyorsforgalmi úttal. Ezáltal tehermentesíti az I/68-as és az I/50-es utakat, főként a tranzitforgalomtól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Tegnap a mában

Pártot alapítanának az elégedetlen gazdák, szeptembertől gyűjtik az aláírásokat

Újabb két bíró telefonját foglalta le a NAKA

VIDEÓ: Rémálom Budapesten villamost vezetni

Két balesetet is okozott egy út közepén tántorgó nő az R2-esen

Futni és hollóval fotózkodni is lehet Bősön

Legfrissebb galériák
Olvasta már?