Közélet

Újságírók forrásai után nyomoznak

Pozsony | Kihallgatta a rendőrség belső ellenőrzése azt a két oknyomozó újságírót, akik korábban Marian Kočner vállalkozó üzleti aktivitásiról írtak. Az újságírók szerint a rendőrök az informátoruk után nyomoznak, ahelyett, hogy a bűncselekmény feltárásával foglalkoznának.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2018. augusztus 16. 12:07

Illusztrációs felvétel - Martin Domok/Plus Jeden Deň

A kihallgatást nem a rendőrség, hanem a belügyminisztérium belső ellenőrzése végezte. Ez a szerv azonban kizárólag a rendőrök szabály-, illetve törvénysértéseinek ügyében hivatott vizsgálódni. Zuzana Petková, aki korábban a Trend hetilap főszerkesztő-helyettese volt, elmondta, hogy a kihallgatás viszonylag standard módon és gyorsan lezajlott.

A kihallgatás egyébként a csődbe ment Technopol ügyében történt, mellyel intenzíven foglalkozott a tavasszal meggyilkolt Ján Kuciak is. Kuciak az egyik írásában arra figyelmeztetett, hogy a Technopol 20 millió eurós vagyona Marian Kočnerhez köthető személyeknél landolt. Adam Valček, a Sme napilap munkatársa és Petková májusban hozta nyilvánosságra azt az információt, mely szerint a Technopol 500 ezer eurót utalt át Marian Kočner számlájára. Korábban azonban Kočner tagadta, hogy anyagi haszna származott volna a cégből. Petková szerint azért foglalkozhat a belső ellenőrzés az üggyel, mert azt gyanítják, hogy az újságírók informátora rendőr. Petková szerint a rendőrök kérdései kizárólag azt firtatták, hogy hogyan jutottak az egyébként banktitoknak minősülő információhoz. Zuzana Petková szerint, aki jelenleg az Állítsuk meg a korrupciót alapítványt vezeti, a Kočner számlájával kapcsolatos információk a nyomozás szempontjából kulcsfontosságúak. Ráadásul a vizsgálatot Kočner is sürgette. Egyelőre ezen a szálon nem folyik a nyomozás.

A belügyminisztérium a nyomozásra hivatkozva nem ad közelebbi tájékoztatást az ügyről. (ie, akt)

2018. augusztus 8. 07:21

Az ügyészség lefoglalta a Kočnerhez közeli Technopol ingatlanjait
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

„Megalázták az alkotmánybíró-jelölteket”

A kórházban lesz az új endokrinológiai szakrendelő Komáromban

GALÉRIA: Elindultak a traktorok, Pozsonyba tartanak

Feloldják a jegesmedve-invázió miatt elrendelt szükségállapotot Novaja Zemlján

Újabb forgalomkorlátozások a D4-es és R7-es út építése miatt

Komárom már nem külső végrehajtókon keresztül fogja behajtani az adósságokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?