Közélet

Tovább csökken a Smer támogatottsága

Pozsony | Kilenc párt jutna be a parlamentbe – derült ki az AKO ügynökség közvélemény-kutatásából.
TASR

2019. május 11. 11:00

- David Duducz/NMH – illusztrációs felvétel

Ha most hétvégén (május 11–12.) tartanák a parlamenti választást, azt a Smer-SD nyerné a szavazatok 19,2 százalékával (30 mandátum), a második helyen a szavazatok 13,6 százalékával a Progresívne Slovensko/Spolu - občianska demokracia, valamint a Kotleba-féle ĽSNS (egyaránt 21-21 mandátum) végezne. Kilenc párt jutna be a parlamentbe – derült ki az AKO ügynökség közvélemény-kutatásából.

Negyedik lenne az SaS a szavazatok 13,5 százalékával (szintén 21 mandátum). A Sme rodina 9,9 százalékot szerezne, ami 15 képviselői helyet jelentene. Hatodik lenne az SNS (8,2 százalék – 13 mandátum), hetedik a KDH (7,4 százalék – 11 mandátum), majd az OĽaNO következik 6,7 százalékkal (10 képviselői hely). Utolsóként a Most-Híd jutna be a parlamentbe 5,1 százalékos eredménnyel, ami 8 képviselői helyet jelentene a pártnak.

Nem jutna be a parlamentbe az MKP, amelyre a választók 2,2 százaléka szavazna. A Szlovákiai Zöldek Pártja 0,4 százalékot érne el, a kommunista párt (KSS) pedig 0,2 százalékot.

A felmérés szerint a megkérdezettek 8,9 százaléka nem menne el szavazni, 17 százalékuk nem tudja, kire szavazna, 1,3százalékuk pedig nem volt hajlandó elárulni, kit támogat.

A felmérést a Progresívne Slovensko rendelte, és 1000 megkérdezett bevonásával május 8. és 10. között végezte az ügynökség.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kiska pártot alapítva fogná össze az ellenzéket

Indul a Tablók Viadala 2019! Szavazz!

Ez az öt csapat lehet a DAC ellenfele az EL-ben

Čaputová kedden fogadja Dankót és Pellegrinit

Női asztronautát küldene fel a Holdra a NASA

Már az óvodásoknak is magas lehet a vérnyomása a túlsúlytól

Legfrissebb galériák
Olvasta már?