Közélet

Több mint száz üveg a parlamenti kukákban

Pozsony | Több mint száz, szeszes italoktól származó üveget találtak ma reggel a parlament kukáiban. Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek képviselőit egy takarítónő figyelmeztette a sokkoló leletre, aki állítólag a Smer frakcióhelyiségeiből vitte ki azokat.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2013. szeptember 18. 22:10

Ma hajnalban, a rendkívüli ülés során a Smer láthatóan ittas képviselői dulakodtak Igor Matovičcsal és Jozef Viskupičcsal, ez utóbbi meg is sérült.
 
Viskupič szerint ennyi alkoholt gond lehetett beszerezni, mivel a parlamentben nem árulnak. Matovič sajnálja a takarítónőt, aki az információt közölte. "Paška valószínűleg dühöngeni fog, és ő hamar elveszíti a munkáját. Ez a nő elszörnyedt azon, ami itt éjszaka történt, és azon, amit a Smer irodáiból kivitt. Az, aki itt valószínűleg minimálbérért dolgozik, ilyeneket nem találna ki" – mondta Matovič, aki ígéretet tett, hogy ha a nő emiatt elvesztené állását, akkor ő szerez neki. 
 
Az Egyszerű Emberek képviselője, Branislav Škripek korábban javasolta a parlamenti képviselők alkoholszondás vizsgálatát az ülésterembe lépés előtt, azonban a Smer ezt elutasította, mivel a törvényhozásra nézve dehonesztálónak tartotta azt.  (SITA, TASR)
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"122616","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]
FRISSÍTVE 12.50
A takarítónő, aki Igor Matovič szerint figyelmeztette őt a parlamenti kukákban talált üvegtengerre, tagadja, hogy ilyen történt volna. Azt állítja, senkivel nem beszélt az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek háza tájéról.
 
"Amikor reggel hatkor takarítottam, semmilyen üveget nem találtam az irodákban" – mondta. Azt, hogy a parlamenti képviselők szálláshelyéről származhattak-e az üvegek, nem tudta megmondani, mivel állítása szerint ott mások takarítanak. 

 

FRISSÍTVE 15.40

Pavol Paška (Smer-SD) házelnök nem akarja vizsgálni, hogy volt-e olyan képviselő az esti ülésen, aki alkoholos befolyásoltság alatt ült az ülésteremben. Szerinte ez mindenkinek a magánügye. Arra a kérdésre, hogy tud-e olyan smeres képviselőkről, akik alkoholt fogyasztottak, azt mondta, az ülés vezetésével volt elfoglalva. „Ezek olyan dolgok, amelyeket nem vagyok hajlandó vizsgálni” – mondta Pavol Paška.

Önnek ajánljuk

Merkel a Kuciak-gyilkosság ügyében folyó nyomozásról kérdezte Čaputovát

Fico szakértőbb a szakértőknél

24 óra a sérült gyerekekért

20 fokos hőmérséklet-különbség volt az északi és a délkeleti országrész között

Boris Johnson élettársától megtagadták az amerikai vízumot

Jelentősen romlott a Titanic állapota

Legfrissebb galériák
Olvasta már?