Közélet

Tiltakozások a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának évfordulójára több városban tüntetni fog a Tisztességes Szlovákiáért civil kezdeményezés, az elégedetlen gazdák pedig traktoros tüntetést tartanak. Több száz munkagép béníthatja meg a forgalmat országszerte.
Ibos Emese

2019. február 7. 16:53

Ján Kuciak-megemlékezés
- Ján Kuciak-megemlékezés

Február 21-én lesz egy éve, hogy az oknyomozó újságíró Ján Kuciakot és jegyesét kivégezték nagymácsédi házukban. A Tisztességes Szlovákiáért e napon a fővárosban és más városokban is tiltakozó akciókat szervez, mivel követelései máig nem teljesültek. Továbbra sem tudni, ki rendelte meg a két fiatal meggyilkolását, ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy az ország tovább léphessen. „Megbízható kormányt követelünk, olyan kormányt és politikát, amely valóban az emberek szolgálatában áll, amelynek vannak elképzelései és megoldásai” – olvasható a szervezet felhívásában. Egyúttal emlékeztet, hogy a kettős gyilkossággal lelepleződött a társadalmat átszövő korrupció. Azt szeretnék, ha a közügyeket tisztességes hozzáállás, új politikai kultúra és az igazságosság jellemezné, nem pedig az arrogancia, a hazugság és a határtalan populizmus.

Emellett traktoros tüntetésre készülnek az elégedetlen mezőgazdászok. Február 18-án indulnak Bártfáról, Kassáról és Nagymihályból Pozsonyba, közben folyamatosan csatlakoznak hozzájuk a további tiltakozók. Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány viszont a pozsonyi elkerülőút építése miatt nem engedélyezi, hogy a traktorokkal bemenjenek a fővárosba. A gazdák azt szeretnék, hogy a parlament és a kormány érdemben foglalkozzon a gondjaikkal, fogadja el a kommaszációt, vagyis a földrendezést, továbbá a termőföld, az erdők és a víz védelmét, és számolja fel az agrárágazatban uralkodó korrupciót. Február 19-én néhány szlovákiai gazda Brüsszelben fog tiltakozni a hazai viszonyok miatt.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič szlovák miniszterelnök és Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes a Medve–Vámosszabadi határátkelőnél tegnap reggel. Brüsszel szerint július elejétől fokozatosan megnyitnák az EU külső határait.⋌(Somogyi Tibor felvétele)

A szlovák politikában a trianoni évforduló kapcsán újra előkerült a magyarkártya

Berényi: „Nem volt megfelelő a memorandum átadásának időzítése”

Komárom

Komáromi Nyár – újragondolva

rendőrség illusztráció

Vizsgálja a rendőrség a pozsonyi, vereknyei roncstelep ügyét

vásárlás

A nagy üzletláncok a járvány nyertesei

Romsics Ignác

„A történész az igazság megismerésére törekszik...”

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.