Szökésben lévő kassai maffiózó panaszkodik a rendőrségre

Miroslav Vacula

Róbert Okoličány (48) elítélt kassai maffiózó hat éve van szökésben. Úgy tűnik, most talált alkalmat arra, hogy a rendőrségre panaszkodjon és ártatlanságát bizonygassa, de a bíróságnak más a véleménye.

Az Oki néven is ismert maffiózó 2018 áprilisa óta szökésben van, amikor a Legfelsőbb Bíróság jogerős ítéletet hozott ügyében. A 16 vádlottal zajló per a Speciális büntetőbíróságon 13 évig tartott.

Bűnszervezetének összesen 19 bűncselekménye van nyilvántartásában, amelyek között testi sértést, gyilkosságot, gyilkossági kísérletet és más erőszakos bűncselekményeket is találunk, amiért Okoličányt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.

A maffiózóról sokáig nem lehetett hallani, néhány hónappal ezelőtt azonban tudatta, hogy életben van. Kétórás videót töltött fel, amelyben ártatlanságáról beszél, és panaszkodik a rendőrségre, a törvényszéki bizonyítékokra, az ügyészekre, és megemlíti Daniel Lipšic speciális ügyészt is. Hozzátette, hogy rá is vonatkozik az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) döntése, miszerint egy személyt nem lehet kizárólag egyetlen együttműködő tanú vallomása alapján elítélni.

Nem felejtette el megemlíteni azt sem, hogy panaszt tett az Alkotmánybíróságnál, a tisztességes eljáráshoz, az ártatlanság védelméhez, a bírói és egyéb jogvédelemhez, az eljárásban való egyenlőséghez és a védelemhez való jogának megsértése miatt. Az első esetben visszavonta a panaszt, egy másik esetben nyilvánvaló alaptalanság miatt elutasították kérelmét, a harmadikban pedig nem adtak helyt a panasznak

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?