Közélet

Sorsdöntő év előtt a pozsonyi Volkswagen

Pozsony | Sorsdöntő az idei év a pozsonyi Volkswagen számára, idén kiderül, hogy milyen jövő vár rá – ismerte el Oliver Grünberg, a Volkswagen Slovakia igazgatótanácsának az elnöke.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. április 18. 18:07

Szerinte a céljuk egy újabb modell gyártási jogának a megszerzése, aminek köszönhetően hosszabb távra is biztosíthatnák az álláshelyeket. Hogy ezt elérhessék, Grünberg szerint 2025-ig 30 százalékkal kell növelniük a cég hatékonyságát. Lucia Kovarovič Makayová, a társaság szóvivője lapunknak megerősítette, hogy a csaknem 14 ezer embert foglalkoztató Volkswagen Slovakia 3 ezer alkalmazottjától szeretne megválni, ezt azonban fokozatosan kívánja megoldani, vagyis úgy, hogy például a nyugdíjba vonulók helyett nem vesz fel új alkalmazottakat, vagy nem hosszabbítja meg a lejáró szerződéseket. A legfrissebb adatok szerint a Volkswagen pozsonyi üzemében tavaly több mint 408 ezer gépkocsit és 33,6 ezer sebességváltót gyártottak, a Volkswagen Slovakia forgalma elérte a 10,4 milliárd eurót, az adózatlan nyeresége pedig a 301 milliót. A legtöbb autót Kínába, az Egyesült Államokba és Németországba exportálták. (mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A magyarok többsége krónikus beteg

A Woodstock 50 dosszié

A Dunába ugrott és eltűnt egy férfi Pozsonyban

VIDEÓ: Így sírta el magát Theresa May, miközben bejelentette lemondását

Lesik a vízállást a kiskertek tulajdonosai

Zeman László halálára

Legfrissebb galériák
Olvasta már?