Sólymos László a lengyel környezetvédelmi miniszterrel tárgyalt

Sólymos László a lengyel környezetvédelmi miniszterrel tárgyalt

<p>Következetes környezetvédelem, az éghajlatváltozás következményeinek mérséklésére tett intézkedések, és a&nbsp;légkör minőségével kapcsolatos problémák is terítéken voltak Sólymos László környezetvédelmi miniszter és lengyel kollégája, Jan Szyszko mai varsói tárgyalásán.</p>

A környezetvédelem nem az államok belügye. Ténylegesen hatásos lépéseket csak közösen, a párbeszédre és a jószomszédi kapcsolatokra építve lehet tenni“ – jelentette ki Sólymos László a mai lengyel-szlovák kormányközi találkozót követően.

A tárcavezetők megegyeztek abban, hogy következetesen kell védeni a NATURA 2000 európai ökológiai hálózatba sorolt területeket. Szlovákiában 41 madárvédelmi terület tartozik ide. Az első hat övezet következő 30 évre szóló fejlesztési programja elkészült, a szlovák kormány pedig már jóvá is hagyta őket. Ezzel a ritka madárfajok védelme terén az utóbbi hetekben nagyobb előrelépést értünk el, mint az elmúlt években.

Azon meggyőződésüknek is hangot adtak a miniszterek, hogy csökkenteni kell az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását és több forrást kell az alacsony szén-dioxid kibocsátású technológiákra fordítani. Fontosnak tartják az energiahatékonyság javítását célzó projektumok támogatását is. A szlovák minisztérium tájékoztatta lengyel partnerét, hogy egyetért az üvegházhatású gázok kibocsátáskereskedésére vonatkozó európai irányelv felülvizsgálatával, amit februárban hagyott jóvá az EU tanácsa. Ez az új szabályozás alkotja majd a párizsi klímaegyezmény végrehajtásának jogszabályi gerincét.

A lengyel környezetvédelmi miniszter értékelte a szlovák szakembereknek a lengyel-szlovák összekötő gázvezeték  környezeti hatásvizsgálatánál tanúsított rugalmasságát. A folyamat 15 hónapig tartott. A közös érdekű projekt szlovákiai részének befektetője az EUSTREAM társaság.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!