Közélet

Slota a cigányokat a magyarokkal együtt küldené a Dunán túlra

Pozsony | A romák vallják magukat magyarnak, aztán együtt menjenek a Dunán túlra - jelentette ki mai sajtóértekezletén Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke.
TASR

2011. március 22. 11:29

AstraZeneca

“Mi azt kívánjuk, hogy akár az összes cigány vallja magát magyarnak, aztán menjenek a Duna túlsó felére, és meg lesz oldva a cigánykérdés és a magyarkérdés is. Mi senkit sem fogunk akadályozni, vallja bár magát cigánynak, romának, eszkimónak vagy hóembernek” - mondta Slota.

A nemzeti vezető szerint “az MKP és a Most-Híd a cigányok győzködésével akarja mesterségesen felduzzasztani a magyar kisebbség számarányát, hogy aztán érvelhessenek a nemzetközi intézmények előtt”.

Ján Ikrényi, az SNS alelnöke szerint a romák csak a választások és a népszámlálás idején érdeklik a többségi társadalmat.

Slota bírálta Berényit is, aki “gyáván titkolja, hogy megszerezte-e a magyar állampolgárságot. Személyes meggyőződésem, hogy már rendelkezik vele, így a szlovák állampolgárságát elvennék”

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
koronavírus

Hogy áll a szlovák vakcinaprogram?

Szputnyik V

Láthatjuk-e valaha a Szputnyik-szerződést?

Komárom

223 gyermeket írattak be a komáromi magyar alapiskolákba

Strédl Terézia

Elsuhant másfél tanév...

Jens Stoltenberg

Stoltenberg: a NATO május 1-jéig megkezdi az afganisztáni misszió erőinek kivonását

Joe Biden

Biden: az amerikai csapatok szeptember 11-ig kivonulnak Afganisztánból

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.