Közélet

Simon Zsolt a kormánykoalícióból való távozásra szólította fel a Hidat

Pozsony | Simon Zsolt, a Híd volt tagja arra szólította fel korábbi pártját, hogy az távozzon a kormánykoalícióból.
TASR

2018. március 1. 10:33

- Németi Róbert felvétele

Simon szerint még a hivatalnokkormány is jobb lenne, mint egy olyan kabinet, amelynek Kaliňák és Fico a tagjai.

Simon Zsolt Ficót és Kaliňákot tartja a felelősnek azért, hogy a rendőrség nem végzi rendesen a munkáját és nem védi meg az állampolgárokat. A politikus szerint talán ez a Híd utolsó esélye, hogy megállítsák Ficót, Kaliňákot és a Smert.

Gál Gábor Kaliňák helyében lemondana

Gál Gábor, a Híd frakcióvezetője Robert Kaliňák (Smer-SD) belügyminiszter helyében lemondana posztjáról. „Én nem bírnám ezt a nyomást” – válaszolt Gál arra a kérdésre, hogy Kaliňáknak le kellene-e mondania Ján Kuciak újságíró meggyilkolása, az olasz maffia politikai kapcsolatairól felmerült gyanú, illetve amiatt, hogy a nyilvánosság nem bízik a nyomozásban.

Gál üdvözölte, hogy Mária Trošková és Viliam Jasaň elhagyják a kormányhivatalt, amíg le nem zárul a nyomozás Jána Kuciak oknyomozó újságíró és párja meggyilkolása ügyében. Távozásukat korábban a Most-Híd is kérte. A képviselő ugyanakkor hozzátette: a párt attól tart, hogy ha ki is vizsgálják a gyilkossággal kapcsolatban az említett gyanút, a nyilvánosság nem fog hitelt adni a nyomozásnak.

2018. február 28. 16:20

Fico asszisztense és tanácsadója elhagyja a kormányhivatalt a Kuciak-gyilkosság miatt

Mária Trošková állami főtanácsnok és Viliam Jasaň, a kormányhivatal válságkezelési és nemzetbiztonsági osztályának elnöke szerdán jelentették be, hogy felfüggesztik tevékenységüket a kormányhivatalban, amíg ki nem vizsgálják Ján Kuciak és barátnője, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyét. Egyszersmind elutasították a neveik összekapcsolását ezzel a kettős gyilkossággal, és őszinte részvétüket nyilvánították az áldozatok családjának. Indoklásuk szerint azért távoznak, mert a Robert Fico (Smer-SD) kormányfő elleni politikai harcban visszaélnek a neveikkel.

A két tisztviselő a médiában megjelent információk alapján kapcsolatban áll az olasz maffiával. Épp az olaszokkal való kapcsolat az egyik lehetséges nyom, amelyen el lehet indulni az újságíró-gyilkossággal kapcsolatos nyomozásban. 
 

A rendőrség vasárnap (február 25.) találta meg az Aktuality.sk újságírójának, Ján Kuciaknak és barátnőjének a holttestét a galántai járásbeli Nagymácsédon (Veľká Mača). Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány szerint előre megfontolt, kettős gyilkosság történt, amelynek indítéka összefügghet az újságíró oknyomozó tevékenységével.

Önnek ajánljuk

Mistrík örül, hogy Menyhárt is őt támogatja

Halálos áldozata van Nyitrán az influenzának

Az Új Szó szerdai mellékletében: Hogyan válasszunk középiskolát?

Külföldön már háromszor nyert

Az elégedetlen gazdák bevonultak Pozsonyba

A kilencvenkettesek nagy dobása

Legfrissebb galériák
Olvasta már?