Közélet

Simon: Új politikai képviselet kell a szlovákiai magyarságnak

Pozsony | Az európai parlamenti választás eredménye igazolta, hogy a szlovákiai magyar választóknak új politikai képviseletre van szükségük. „Másodszor mondtak csődöt országos szintű választáson a szlovákiai magyar kisebbség képviseletét eddig magukénak valló pártok” - érvel Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke.
TASR

2019. május 27. 13:31

Simon Zsolt - TASR-felvétel

Véleménye szerint az egyetlen megoldás a generációváltás és új szakemberek bevonása a politikába. „A magyar szavazók újbóli egységbe kovácsolása csak a Magyar Fórum égisze alatt lehetséges” - állítja Simon.

A szombati (május 25.) európai parlamenti választáson nem lépték túl a bejutási küszöböt a szlovákiai magyarokat képviselő pártok, az MKP 4,96 százalékot ért el, a Most-Híd 2,59 százalékot.

A választást a Progresszív Szlovákia (PS) – Együtt (Progresívne Slovensko - Spolu) nyerte a szavazatok 20,11 százalékával, EP-mandátumot szerzett még a Smer-SD, az ĽSNS, az SaS, a KDH és az OľaNO.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A NATO és a kelet-európai rendszerváltások 1988‒1991

Megkezdte a felkészülést a DAC, Kalmár egyelőre marad

Nánára került a Jókai Napok fődíja

Az SNS nem megy bele a nyelvtörvény módosításába

Végre közelről is láthatjuk Meghan hercegné és Harry herceg kisfiát!

Čaputová fogadásán Ján Kuciak és Martina Kušnírová szülei is jelen voltak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?