Közélet

Šefčovič lemond a mentelmi jogáról, ha ő lesz az elnök

Pozsony | Maroš Šefčovič lemondana a mentelmi jogáról, ha megválasztanák államfőnek. Ezt keddi sajtótájékoztatóján jelentette be Pozsonyban.
TASR

2019. március 19. 17:59

- TASR-felvétel

„Ha én leszek az elnök, már az első nap lemondok a mentelmi jogomról”

– közölte. Ha ehhez törvénymódosításra lesz szükség, nyomást fog gyakorolni a kormányra és a parlamentre, hogy vigyék azt véghez.

A politikusok szerinte nem viselkedhetnek úgy, mint egy „védett faj”.

Hangsúlyozta: a törvény előtt mindenkinek egyenlőnek kell lennie.

A jelölt egyben ígéretet tett, hogy maximális erőt fog kifejteni annak érdekében, hogy növelje az emberek politikusokba és államba vetett bizalmát. Hozzátette: tudatosítja, hogy jelenleg ez a bizalom nagyon alacsony. Megismételte, hogy össztársadalmi megbékélésre törekszik.

Šefčovič elmondása szerint kész megtenni mindent azért, hogy Szlovákia erős legyen Európában. Ezen kívül szeretne korrekt és konstruktív módon tárgyalni a média képviselőivel arról, hogyan teremthető meg a pozitívabb és békésebb társadalmi légkör.

Kiemelte továbbá a szociális programját, illetve segítséget ígért az időseknek és a fiatal családoknak, valamint az agrárszektornak is.

Šefčovič Zuzana Čaputovával méri össze az erejét az elnökválasztás második fordulójában, melyre március 30-án, szombaton kerül sor. Az első kört Čaputová nyerte a szavazatok 40,57 százalékát szerezve meg, Šefčovič 18,66 százalékkal jutott tovább. Az új államfő június 15-én foglalhatja el a hivatalát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ezer új állás jöhet létre az iskolai konyhákban

Pellegrini Amerikába látogat, Donald Trump fogadja a Fehér Házban

Az átalakulások nagy mestere

VIDEÓ: 140 km/órával előzgetett Budapesten, és az egészet Facebookon élőben közvetítette

GALÉRIA: Kim Dzsong Un megérkezett Vlagyivosztokba, és nagyon boldog

Hiányzott a vezéregyéniség 
a komáromi kosarasoknál

Legfrissebb galériák
Olvasta már?