Közélet

Saková több rendőrfőnök-jelöltet is bemutat Pellegrininek

Pozsony | Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter egyezségre akar jutni Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfővel az új országos rendőrfőkapitány neve kapcsán. Pellegrininek több jelöltet is bemutat erre a funkcióra. Ezt Saková közölte a kormány kétnapos, kelet-szlovákiai kihelyezett tárgyalásai során.
TASR

2018. május 4. 12:22

- TASR-felvétel

A miniszter asszony elmondta, hogy több névről is szó van, de ezeket először Pellegrininek akarja bemutatni. „Ha egyezségre jutunk, kiválasztjuk és kinevezzük az új országos rendőrfőkapitányt” – közölte.

Saková megerősítette a kormányfő szavait, melyek szerint Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány utódját pár nappal azelőtt mutatják be a nyilvánosságnak, hogy Gašpar május 31-én távozik pozíciójából.

2018. április 26. 14:45

Az új rendőrfőnök elfogadható lesz a nyilvánosság számára, ígéri Pellegrini

Gašpar távozásáról Peter Pellegrini kormányfő és akkori ideiglenes belügyminiszter döntött április 17-én, miután Tomáš Drucker (Smeru-SD-jelölt) lemondott a belügyminiszteri funkciójáról. A helyére végül Saková került.

Az országos rendőrfőkapitány leváltása a Ján Kuciak oknyomozó újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása után kialakult társadalmi helyzetben vált fontos kérdéssé. Gašpar leváltását több tízezer tüntető követelte Szlovákia-szerte, ezenkívül az ellenzék és Andrej Kiska államfő is.

Önnek ajánljuk

A pedagógusok mindössze 4,5%-a gondolja úgy, hogy megbecsülik a munkáját

Komoly gondot okoz a munkaerőhiány a mezőgazdaságnak

Határon billeg a Híd, az MKP és Kiska új pártja a legújabb felmérés szerint

Miloš Zeman cseh elnök Prágában fogadta Zuzana Čaputovát

Sose volt még ennyi menekült a világon

Szelfizhetett a Viking Sigyn kapitánya, amikor a hajója letarolta a Hableányt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?