Közélet

Saková: az ellenőrzési osztály már vizsgája az újságírók átvilágítását

Pozsony | Az újságírók átvilágításával kapcsolatban felmerült gyanút már vizsgálja a Belügyminisztérium ellenőrzési osztálya egy ügyész felügyeletében. Mindezt Denisa Saková belügyminiszter (Smer-SD) erősítette meg a szerdai kormányülés után.
TASR

2019. március 6. 16:49

Denisa Saková - TASR/AP-felvétel

„Mindez a Kuciak-gyilkosság nyomozásának keretén belül történik, több információval nem rendelkezem. Amennyiben úgy dönt, a Különleges Ügyészi Hivatal tájékoztatni fog" – tette hozzá Saková.

A miniszter szerint minden egyes átvilágításra nyomós ok kell.

„Amennyiben egy nyomozás, illetve nyomozati anyag miatt világították át a húsz újságírót, felügyelő ügyész jelenlétében, arra a nyomozónak felhatalmazása volt"

– magyarázta. Arra a kérdésre, hogy hatáskörrel való visszaélés történhetett-e, csak a vizsgálat eredményeinek nyilvánosságra hozása után kíván válaszolni.

Saková szerint az átvilágításokat szélesebb körben kell vizsgálni, mert azok túllépnek a Belügyminisztérium határain. „Az informatizáció értelmében bizonyos adatokat más minisztériumok számára is elérhetővé teszünk. Ezért az átvilágításokkal nemcsak a Belügyminisztériumon belül, hanem a közzétett adatok ismeretében is foglalkoznunk kell" – zárta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Még tárgyalnak az alkotmánybíró-jelöltekről

Marco Rossi edzői pályafutása legfontosabb meccsére készül

Adótúlfizetés visszaigénylése

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Diákok adóbevallása

Szlovákia–Magyarország a tv-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?