Ravasz Ábel egy óra körül megérkezett az SaS eredményvárójára

Ravasz Ábel

Az Új Szónak adott nyilatkozatában elmondta, az exit poll eredménye nem lepte meg.

„A választás előtt 6-7 százalék köré vártam az SaS-t, a 6,4 százalék ezt igazolja vissza” – mondta azzal, ha a valós eredmények is ezen szinten mozognak majd, nem lesz elégedetlen, hiszen ez az eredmény elég a parlamentbe jutáshoz és potenciális kormányzati lehetőséget jelent. A felmérés szerint a magyar pártoknak nem sikerült elérni az 5 százalékos bejutási küszöböt, Ravasz azonban hangsúlyozta, meg kell várni a hivatalos végeredményt.

„Az látszik, hogy egy pártnak, a Szövetségnek van matematikai esélye a bejutásra. Sajnos úgy tűnik, azon a szinten vannak, ahol a Szövetség általában lenni szokott – 4 és 4,5 százalék között. Ez azért van, mert megint csak ugyanazokat a szavazókat sikerült megszólítani, akiket általában. Új szavazókat nem sikerült bevonni, pedig a Szövetség projektnek épp az lett volna a lényege” – mondta. Az egykori kormánybiztos bízik benne, hogy legalább egyéni magyar képviselőknek sikerül bejutni a parlamentbe.

„Különben ínséges idők várhatnak a szlovákiai magyarságra újabb négy év parlamenti képviselet nélkül” – tette hozzá. Saját teljesítményével kapcsolatban arról beszélt a karikák száma négy számjegyűre saccolja. „Bízom benne, hogy meglesz az a szám, ami lehetővé teszi, hogy beüljek a parlamentbe, és el tudjam végezni a munkát, amire a kisebbségeknek szükségük van” – jegyezte meg. A lehetséges koalíciót illetően elmondta, egy olyan kormány kialakításában bízik, amely magját a PS és az SaS alkotja. „Nagyon sok múlik azon, a kis pártok közül ki jut be” – hangsúlyozta az SNS-re utalva, amely a bejutás határán táncol.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?